h

Blog

8 december 2021

RESPECT

Een aantal jaren terug had iedere West-Friese gemeente een eigen sociale dienst. Gezamenlijk hadden de 7 West-Friese gemeenten een sociale werkplaats. Maar dat moest veranderen. De uitkomst was een organisatie die alle bijstandsuitkeringen en de sociale werkplaats voor alle 7 gemeenten ging uitvoeren. Dat is WerkSaam geworden.

Lees verder
16 november 2020

OZB – afblijven …. ?

Ik verbaas me vaak over de ophef die ontstaat als in een gemeente de OZB wordt verhoogd. Hele volksstammen staan op hun achterste benen als men ervoor kiest deze gemeentelijke belasting een paar procent op te krikken. Terecht?

Lees verder
29 oktober 2020

SIMPEL

Begin zestiger jaren was het leven overzichtelijk en simpel. Ministers waren “excellenties”, een onderwijzer en een dokter waren onaantastbare autoriteiten en er was ontzag voor de politieagent.

Lees verder
2 mei 2020

Voetbal en kapitalisme – geveld door corona

Het kapitalisme vierde hoogtij in het betaalde voetbal. Miljoenen gingen er over de tafel en de transferbedragen stegen de pan uit. Nu door een virus, "schijnbaar" ontstaan in het verre China, drukt dit de feestvreugde. Geef het volk brood en spelen, dan heb je geen kind aan ze. Zo dachten de Romeinen ook in een lang verleden voor de geboorte van Christus. De competitie ligt stil en niet het slechte weer, maar CORONA gooit roet in het eten.

Lees verder
25 februari 2020

Recept voor de woningnood

Pal na de Tweede Wereldoorlog waren er vele huizen verwoest. Tussen werkgevers, vakbonden en regering werd er afgesproken dat de lonen minimaal zouden blijven, zodat er met de wederopbouw gestart kon worden. Dit noemde men “geleide loonpolitiek”. Tussen 1945 en pakweg 1963 stegen de winsten van bedrijven enorm. Maar de werkenden deelden niet in die winsten. Weliswaar krabbelde Nederland weer op en werd de infrastructuur weer hersteld.

Lees verder
26 januari 2020

Oorlog is lucratief!

De economische crisis in de wereld zorgde voor grote armoede en leed voor veel mensen. Op talloze manieren werd er wereldwijd jarenlang bezuinigd. Vooral op sociale voorzieningen, op gezondheidszorg, op onderwijs, op justitie en politie en op voorzieningen voor jeugd.

Lees verder
19 oktober 2019

ARME BOEREN?

Ook zo meegeleefd met de boeren en hun protesten? Ook de fabeltjes geloofd over die hardwerkende stakkers die ten onder gaan aan regeltjes? Ook zo meegehuild met de wolven in het bos en gerenommeerde wetenschappers uitgemaakt voor charlatans die in een groot complot zitten om de boeren “te vermoorden”?

Lees verder
30 juni 2019

Een traplift ja of nee? De burger niet de dupe.

De afgelopen week plaatste het Noordhollands Dagblad in de editie Westfriesland een aantal artikelen over een inwoner van Enkhuizen. Zij had samen met haar vriend een woning in Enkhuizen gekocht. Door haar beperking kan ze de trap niet op. Ze woonde samen met haar vriend voorheen apart in aangepaste appartementen in een naburige gemeente. Met een traplift in haar nieuwe woning kunnen ze samen lang en gelukkig in hun koopwoning blijven wonen. Of toch niet?

Lees verder
13 december 2018

OP DE MARKT IS JE EURO……..

Vroeger had je twee markten. De rommelmarkt voor leuke spulletjes en de dagmarkt voor je verse groenten, fruit en andere levensmiddelen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier