h

Nieuws van de afdeling

1 september 2020

Lastige verkeerssituaties centrum Enkhuizen

Foto: Visser

Sinds 1 juni jl. is in het oude stadscentrum van Enkhuizen meer ruimte voor de horeca. Zo zijn de terrassen tijdelijk vergroot en is ’t Landje van Top bij mooi weer ook een terrassengebied. De horeca is blij met deze uitbreiding, maar er zijn ook andere geluiden: de Melkmarkt is nu afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en dat veroorzaakt sluiproutes en lastige verkeerssituaties.

Lees verder
15 augustus 2020

Zelfbewoningsplicht – ook in Enkhuizen?

Foto: stock photo

Het lijkt een trend – beleggers kopen woningen op, gaan er zelf niet in wonen maar verhuren ze voor veel geld aan anderen. Daarmee komen er steeds minder woningen beschikbaar voor de eigen inwoners en wordt het bijna onmogelijk om tegen een redelijke prijs een huis te vinden.

Lees verder
2 augustus 2020

Aarde, boer en consument verdienen beter

De afgelopen maanden leven we in een wereld die wordt overheerst door de uitbraak van het Coronavirus. Deze pandemie lijkt veel problemen waar we in de wereld en in Nederland in het bijzonder mee te kampen hebben naar de achtergrond te verdringen. Maar deze problemen lossen niet vanzelf op. 

Lees verder
29 juli 2020

Problemen met vrachtwagens op bedrijventerreinen

Foto: onbekend

Vrachtwagenchauffeurs moeten zich houden aan de rijtijdenregeling. Dat betekent, terecht, dat zij na een bepaald aantal rij-uren een tijdje moeten rusten. Het zou mooi zijn als er voor deze rustmomenten speciale terreinen langs doorgaande routes zouden zijn, maar dat is helaas vaak niet het geval.

Lees verder
22 juli 2020

SP bezorgd over toekomst culturele sector

Foto: Wim Hoogervorst

De fractie van de SP in Enkhuizen maakt zich zorgen over de toekomst van de culturele sector in de regio Enkhuizen. Door de coronacrisis hebben instellingen en organisaties het erg moeilijk. Vanuit de gemeente, maar ook vanuit de provincie en het Rijk, moet er ondersteuning komen.

Lees verder
11 juli 2020

SP wil verder onderzoek naar vervuiling De Bult

Foto: Baris Ermis

De SP in Enkhuizen wil dat de gemeente nader onderzoek laat doen naar de aard en mate van vervuiling van voormalige stortplaats De Bult. Antwoorden van het College van Burgemeester en Wethouders op eerdere vragen die de SP stelde, zijn niet direct geruststellend te noemen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier