h

Blog Marcel Olierook

8 december 2021

RESPECT

Een aantal jaren terug had iedere West-Friese gemeente een eigen sociale dienst. Gezamenlijk hadden de 7 West-Friese gemeenten een sociale werkplaats. Maar dat moest veranderen. De uitkomst was een organisatie die alle bijstandsuitkeringen en de sociale werkplaats voor alle 7 gemeenten ging uitvoeren. Dat is WerkSaam geworden.

Lees verder
29 oktober 2020

SIMPEL

Begin zestiger jaren was het leven overzichtelijk en simpel. Ministers waren “excellenties”, een onderwijzer en een dokter waren onaantastbare autoriteiten en er was ontzag voor de politieagent.

Lees verder
25 februari 2020

Recept voor de woningnood

Pal na de Tweede Wereldoorlog waren er vele huizen verwoest. Tussen werkgevers, vakbonden en regering werd er afgesproken dat de lonen minimaal zouden blijven, zodat er met de wederopbouw gestart kon worden. Dit noemde men “geleide loonpolitiek”. Tussen 1945 en pakweg 1963 stegen de winsten van bedrijven enorm. Maar de werkenden deelden niet in die winsten. Weliswaar krabbelde Nederland weer op en werd de infrastructuur weer hersteld.

Lees verder
26 januari 2020

Oorlog is lucratief!

De economische crisis in de wereld zorgde voor grote armoede en leed voor veel mensen. Op talloze manieren werd er wereldwijd jarenlang bezuinigd. Vooral op sociale voorzieningen, op gezondheidszorg, op onderwijs, op justitie en politie en op voorzieningen voor jeugd.

Lees verder
19 oktober 2019

ARME BOEREN?

Ook zo meegeleefd met de boeren en hun protesten? Ook de fabeltjes geloofd over die hardwerkende stakkers die ten onder gaan aan regeltjes? Ook zo meegehuild met de wolven in het bos en gerenommeerde wetenschappers uitgemaakt voor charlatans die in een groot complot zitten om de boeren “te vermoorden”?

Lees verder
13 december 2018

OP DE MARKT IS JE EURO……..

Vroeger had je twee markten. De rommelmarkt voor leuke spulletjes en de dagmarkt voor je verse groenten, fruit en andere levensmiddelen.

Lees verder
10 oktober 2018

HET LAND VAN OOIT

In mijn jeugd stond er jaren lang een morsige man met een bord in de binnenstad van Den Haag. “De wereld vergaat binnenkort” stond er op zijn bord te lezen. Niemand nam hem serieus.

Lees verder
5 maart 2018

Bang voor de burger

Landelijk laat D66 liever afluisteren via hun sleepwet, dan naar de burger luisteren via het referendum. Nota bene hun eigen wet, die ze na één keer gebruik zelf weer bij het grof vuil zetten. Kennelijk bang om de burger meer democratische mogelijkheden te geven dan één keer per vier jaar te mogen stemmen.

Lees verder
21 januari 2018

column: Marcel Olierook ...stop het potverteren

Politiek bestaat uit keuzes maken. Zo kiest de VVD ervoor om de rijkste 10% mensen te helpen nog méér vermogen en inkomen te vergaren dan de overige 90% van de bevolking. Bijvoorbeeld door de dividendbelasting af te schaffen en de aandeelhouders miljarden cadeau te doen. En D66, de club van chirurgen, artsen, advocaten en andere grachtengordelyuppen, luistert liever mensen af met hun sleepwet, dan naar ze te luisteren via een referendum, die ze ooit een kroonjuweel noemden, maar nu bij het grofvuil hebben gezet.

Lees verder
22 juli 2017

Schuld en boete

Gister was ik op een tuinfeestje in Amsterdam. Op enig moment beweerde iemand dat mensen met schulden daar zelf de schuld van zijn en dat je die niet moest helpen. Daar werd ik even boos over.

Lees verder

Pagina's

U bent hier