h

Voetbal en kapitalisme – geveld door corona

2 mei 2020

Voetbal en kapitalisme – geveld door corona

Het kapitalisme vierde hoogtij in het betaalde voetbal. Miljoenen gingen er over de tafel en de transferbedragen stegen de pan uit. Nu door een virus, "schijnbaar" ontstaan in het verre China, drukt dit de feestvreugde. Geef het volk brood en spelen, dan heb je geen kind aan ze. Zo dachten de Romeinen ook in een lang verleden voor de geboorte van Christus. De competitie ligt stil en niet het slechte weer, maar CORONA gooit roet in het eten.

Elke dag worden wij door de meest uiteenlopende “deskundigen” bijgepraat op TV, radio en de krant. Sommigen weten niet meer wie de waarheid spreekt en het gaat niet over mensen, maar over cijfertjes. Zoveel doden minder, zoveel mensen minder/ meer op de IC’s en zoveel mensen weer opgenomen in het ziekenhuis. Maar het echte verhaal missen de meeste mensen. lees ook deze website, welke artsen hier op staan? Vooral degene die het kabinet voorziet van informatie.

https://www.zwartelijstartsen.com/zwartelijst_arts/page/19/

En dan worden we ook nog geconfronteerd met de vraag of we wel rokende ouderen met obesitas een plaats moeten geven op een IC met beademing, aldus een over het paard getilde Jort Kelder. Vooropgesteld ik ben 77 jaar en heb mijn hele leven nog nooit gerookt en ja: ik heb 2 kilootjes overgewicht. Doordat ik al weken mijn baantjes niet kan trekken in Zwembad "De Kloet". Die Jort Kelder, die het kapitalisme lijkt te hebben uitgevonden. Met deze man zou ik graag in een debat de degens kruizen…Ik denk, dat deze zakkenvullende hypocriet, dan jankend naar huis zal gaan.

Blijven wij zitten met het betaalde voetbal. AZ en Ajax staan in punten gelijk. Doelgemiddelde van Ajax is beter. Ajax heeft dit vergaard door de zwakkere broeders met grote nederlagen naar huis te sturen. AZ moet veel van deze clubs nog ontvangen in het Alkmaarse stadion. Dus veel eerlijker zou het zijn, de onderlinge duels mee te laten wegen. Wie is dan de echte kampioen? Promotie- en degradatiekandidaten laten loten. Zoals ook in een andere context wordt beschreven in de reglementen van de KNVB. Ik ben het helemaal eens met Henk de Jong, de trainer van Cambuur. Het is een grote schande wat hier gebeurd. Het kapitaal wint dus.

En dan de amateurs. Clubs zonder discussie op de eerste plaats is kampioen! En loting promotie/ degradatie. Hollandia, De Zouaven en Always Forward gefeliciteerd…

En voor alle woedende Ajax fans, ik ben voor een heel andere club dan AZ.

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier