h

Nieuws uit 2012

16 december 2012

Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe...

Wim Hoogervorst
Kent u het nog? De (wat) ouderen onder ons vast wel. Wie rond de jaarwisseling in de jaren zeventig en tachtig aan de televisie gekluisterd zat, kwam deze zinsnede regelmatig tegen.
Wim Kan, één van de Grote Drie, gebruikte deze tekst op melodie, waarbij hij zich telkenmale afvroeg wat ons in het nieuwe jaar te wachten stond.

Lees verder
11 december 2012

Extra raadsvergadering 11 december 2012

Op 13 november jl. hebben de coalitiepartijen hun steun hebben ingetrokken aan hun eigen wethouders, omdat de oppositie een alternatieve begroting voor 2013 hadden gemaakt en deze door een meerderheid van de raad is aangekomen. Zo werkt democratie. De wethouders hebben hierop volgend hun portefeuille ter beschikking hebben gesteld.

Lees verder
5 december 2012

Raadsvergadering 4 december 2012

De raadsvergadering had als belangrijkste punt de Drommedaris, een langlopend maar ook moeilijk dossier.

Lees verder
19 november 2012

Geslaagd politiek café in jongerencentrum Cayen

"Het drugs- en alcoholbeleid faalt op alle fronten".
Nee, geen uitspraak van een dwarse politicus. Een conclusie die jongeren zelf trokken tijdens een door hen georganiseerd Politiek Café.

Lees verder
18 november 2012

Een beschaafd land...

Wim Hoogervorst
Bij de komst van de mens op Aarde ontstonden er zo her en der samenlevingen: groepen mensen die samen leefden en een beetje zorg voor elkaar droegen. In de geschiedenisles spreken we van beschavingen. In mijn werk als leerkracht op een basisschool komt het regelmatig aan de orde.
Toch zou je eens nader moeten bekijken wat de term ‘beschaving’ zoal inhoudt.

Lees verder
15 november 2012

Vergadering kerngroep onderwijs druk bezocht

De Kerngroep Onderwijs van de SP West-Friesland Oost organiseerde afgelopen dinsdagavond een eerste bijeenkomst voor mensen die werkzaam zijn binnen het peuterspeelzaalwerk en het basisonderwijs. Onder het motto “Peuters en kleuters onder druk” werd druk gediscussieerd over ontwikkelingen die ons vak en onze passie bedreigen.

Lees verder

Pagina's

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier