h

Fractie

21 december 2022

Gulle gevers bezorgen warme kerst

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Op dinsdag 20 december pakten prominente SP’er uit Stede Broec en Enkhuizen tassenvol levensmiddelen en andere giften uit om vervolgens kerstpakketten samen te stellen, voor gezinnen die het goed kunnen gebruiken. Deze giften zijn afkomstig van gulle West-Friezen. De SP-fractievoorzitters van beide gemeenten waren driftig bezig bij De Baanbreker: “Het is werkelijk hartverwarmend. Mensen zorgen met liefde voor elkaar. Deed de overheid dat ook maar met zo’n volle overtuiging.”

Lees verder
8 februari 2017

Raadsvergadering van 7 februari 2017

Foto: Margreet Keesman

Verslag Raad 7 februari 2017 en afscheid van ons raadslid Fokko Snoek

Lees verder
15 januari 2017

Fokko Snoek stopt als raadslid SP

Fokko Snoek legt na de raadsvergadering van februari zijn functie als raadslid van de SP neer. Hij verhuist half februari naar Friesland en omdat raadsleden inwoner moeten zijn van de gemeente, komt daarmee automatisch een einde aan zijn raadslidmaatschap.

Lees verder
15 januari 2017

Raadsvergadering van 10 januari 2017

In de eerste raadsvergadering van het nieuwe jaar werden drie nieuwe raadsleden beëdigd en werd afscheid genomen van één raadslid.

Lees verder
13 december 2016

Een dag mee met dak- en thuislozen in Hoorn

Enige tijd geleden kwam mij ter ore dat in Hoorn het straatpastoraat was opgericht. Een initiatief van de Raad van Kerken Hoorn en het Maatschappelijk werk voor de Westfriese kerken.
In november ben ik op bezoek gegaan en heb ik mezelf uit laten nodigen om een dagje mee te lopen.

Lees verder
8 december 2016

Raadsvergadering van 6 december 2016 - afscheid raadsleden

Op de agenda van deze laatste raadsvergadering van 2016 stond een aantal bespreekstukken waarbij de SP het initiatief heeft genomen om moties en amendementen in te dienen. Ook werd er tijdens deze vergadering afscheid genomen van twee raadsleden: onze "eigen" Mieke Delleman en Klaas Kooiman van Christenunie/SGP.

Lees verder
1 december 2016

Mieke Delleman stopt als raadslid SP

Mieke Delleman legt na 7 jaar haar functie als raadslid van de SP na de raad van december neer.
Haar drukke baan en de plannen om weer te gaan studeren zijn niet meer te combineren met het vele werk als raadslid.

Lees verder
23 november 2016

Commissie BOFS 21 november 2016

Bofs 21 november 2016

Lees verder
22 november 2016

In Enkhuizen blijft thuiszorg op peil

Opnieuw staat in onze regio de thuiszorg onder druk. Wellicht heeft u via de krant vernomen dat Zorgkompas, één van de thuiszorgorganisaties, met de thuiszorg wil stoppen. Zorgkompas wil de thuiszorg niet meer garanderen voor het tarief dat de gemeenten bieden, en daardoor dreigen veel cliënten hun zorg en personeel hun baan kwijt te raken.  Er gaan verhalen dat  in Enkhuizen de wethouder (van de SP) voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Een goeie reden voor afdelingsvoorzitter Wim Hoogervorst om eens bij SP-wethouder Marcel Olierook langs te gaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier