h

Columns

12 december 2018

OP DE MARKT IS JE EURO……..

Vroeger had je twee markten. De rommelmarkt voor leuke spulletjes en de dagmarkt voor je verse groenten, fruit en andere levensmiddelen.

Lees verder
10 oktober 2018

HET LAND VAN OOIT

In mijn jeugd stond er jaren lang een morsige man met een bord in de binnenstad van Den Haag. “De wereld vergaat binnenkort” stond er op zijn bord te lezen. Niemand nam hem serieus.

Lees verder
25 maart 2018

Toch dik gewonnen!

Zo'n drie dagen na de raadsverkiezingen in Enkhuizen – woensdag 21 maart 2018 – ontkom je er niet aan om een flinke analyse los te laten op zowel de door onze SP gevoerde campagne als op de verkiezingsuitslag.

Lees verder
20 november 2017

Iedereen beïnvloedt iedereen

column  26  - 20 november 2017

Lees verder
2 november 2016

De woestijn van Rutte

Heeft u hem ook gehoord, onze premier Rutte? Hij had het over het beleid dat hij en zijn maatje Samson de afgelopen jaren over ons hebben uitgestort. Kiezers met kritiek op dat beleid noemt hij “schreeuwers”.

Lees verder
10 juli 2016

Cijfers

Hoera! Afgelopen maand is mijn levensverwachting met bijna 7 jaar gestegen. Hoewel….?

Lees verder
10 juni 2016

Gelijke kansen in een ongelijke wereld...

Zo langzamerhand lijken we in ons land toch echt het spoor bijster. Roept het kabinet (en daarmee ook veel politieke partijen) dat we meer moeten omzien naar anderen – de participerende samenleving - , aan de andere kant wordt het voor steeds meer mensen steeds moeilijker gemaakt om zelf het hoofd boven water te houden. Als je zelf dagelijks maar moet kijken hoe je deze maand al je rekeningen weer moet gaan betalen, en als je merkt dat dat steeds moeilijker is en soms ook wel eens een maandje niet lukt (of erger), dan heb je natuurlijk helemaal geen energie en tijd over om eens klaar te staan voor de maatschappij.

Lees verder
16 juli 2015

De EU en Griekenland: het andere verhaal

Al langer erger ik me enorm aan de verhalen die over de Grieken en Griekenland in de media komen. De Grieken zijn profiteurs, ze zijn lui, ze gaan vroeg met pensioen. Kortom: ze hebben een leven als een luis op een zeer hoofd, een heerlijk leventje dus.

Lees verder
8 juli 2015

Puin maken, puin ruimen...

Politiek bedrijven is lastig, maar ook leuk. Politiek bezig zijn betekent werk maken van je verzet tegen onrecht, verzet tegen in jouw ogen verkeerde beslissingen. Politiek bezig zijn is ook een eervol bezig zijn – je vertegenwoordigt een deel van de burgers, dat deel dat op jouw partij heeft gestemd.

Lees verder
16 maart 2015

Afrekenen

Op woensdag 18 maart a.s. is het zover – dan trekken we (hopelijk) massaal naar het stembureau om nieuwe Provinciale Staten te kiezen. Uiteraard gaan wij, in Westfriesland-Oost,  de statenleden kiezen voor de provincie Noord-Holland.

Lees verder

Pagina's

U bent hier