h

De woestijn van Rutte

2 november 2016

De woestijn van Rutte

Heeft u hem ook gehoord, onze premier Rutte? Hij had het over het beleid dat hij en zijn maatje Samson de afgelopen jaren over ons hebben uitgestort. Kiezers met kritiek op dat beleid noemt hij “schreeuwers”.

Hij vindt zichzelf nogal moedig, want “het was de afgelopen jaren een tocht door de woestijn”.

Maar dan wel een woestijn die hij en Samson zelf geschapen hebben door de sociale infrastructuur te verwoesten.

Het aantal mensen in armoede is sinds 2008 gestegen van 870.000 naar 1.250.000. De werkloosheid is nog steeds schrikbarend hoog, het aantal mensen met een bijstandsuitkering stijgt nog steeds dramatisch, vele huizen die “onder water staan” en dit Kabinet weet niet eens of alle bezuinigingen wel wat hebben opgeleverd.

Het motto van dit Kabinet Rutte/Samson is kennelijk “de aandeelhouder wint”, want sinds 2008 zijn de dividenduitkeringen aan de aandeelhouders met 56% gestegen. En dat in de economische crisis!

Zet dat nou eens af tegen de verlaging van de pensioenen, de verhoging van het eigen risico in de zorg, de huurverhogingen, de uitverkoop van sociale huurwoningen, het afschaffen van de sociale werkplaatsen en de bezuinigingen op de zorg, waardoor er 80.000 mensen in de zorg werkloos zijn geworden.

Maar ons lachebekje Rutte blijft maar doorlachen. Maar wie het laatst lacht, lacht het best.

In maart volgend jaar heeft u de kans om die door Rutte en Samson geschapen woestijn weer terug te veranderen in een vruchtbaar landschap.

Als het aan de SP ligt dan wordt er een nationaal zorgfonds opgericht en verdwijnt het eigen risico.

Worden er op grote schaal investeringen gepleegd in onderwijs, zorg, infrastructuur, de woningbouw en armoedebestrijding.

Investeren in werk vergroot de koopkracht, vermindert de armoede, helpt het midden- en kleinbedrijf, vermindert de woningnood en geeft mensen hun eigenwaarde weer terug.

Dat is het medicijn om weer echt te lachen, en niet het gemaakte wegwuif lachje van Rutte.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier