h

Bestuur

10 juni 2016

Gelijke kansen in een ongelijke wereld...

Zo langzamerhand lijken we in ons land toch echt het spoor bijster. Roept het kabinet (en daarmee ook veel politieke partijen) dat we meer moeten omzien naar anderen – de participerende samenleving - , aan de andere kant wordt het voor steeds meer mensen steeds moeilijker gemaakt om zelf het hoofd boven water te houden. Als je zelf dagelijks maar moet kijken hoe je deze maand al je rekeningen weer moet gaan betalen, en als je merkt dat dat steeds moeilijker is en soms ook wel eens een maandje niet lukt (of erger), dan heb je natuurlijk helemaal geen energie en tijd over om eens klaar te staan voor de maatschappij.

Lees verder
11 februari 2016

Zorgen om ons pensioen

Een beetje gerustgesteld, maar ook ongerust. Dat was kortgezegd het gevoel waarmee ik thuiskwam na het Politiek Café van onze afdeling eind januari. Een Politiek Café waarop SP-kamerlid Paul Ulenbelt de aanwezigen informeerde over de toestand rond ons pensioen.

Lees verder
29 november 2015

Alles draait om het geld

Heeft u ook zo het gevoel dat alle beslissingen die er tegenwoordig genomen worden gestuurd worden door het geld? Heeft u ook het gevoel dat als er in de politiek keuzes moeten worden gemaakt er vooral gekozen wordt voor het economisch belang? Dat alle andere zaken van ondergeschikt belang zijn? Dat onder het motto van de economische groei onze samenleving langzaam maar zeker wordt afgebroken?

Lees verder
8 juli 2015

Puin maken, puin ruimen...

Politiek bedrijven is lastig, maar ook leuk. Politiek bezig zijn betekent werk maken van je verzet tegen onrecht, verzet tegen in jouw ogen verkeerde beslissingen. Politiek bezig zijn is ook een eervol bezig zijn – je vertegenwoordigt een deel van de burgers, dat deel dat op jouw partij heeft gestemd.

Lees verder
16 maart 2015

Afrekenen

Op woensdag 18 maart a.s. is het zover – dan trekken we (hopelijk) massaal naar het stembureau om nieuwe Provinciale Staten te kiezen. Uiteraard gaan wij, in Westfriesland-Oost,  de statenleden kiezen voor de provincie Noord-Holland.

Lees verder
9 januari 2015

Afschuw maakt begrip noodzakelijk

Allereerst wil ik alle lezers van deze column een prachtig, gezond en strijdbaar nieuw jaar toewensen. Een 2015 waarin menselijke waardigheid voorop staat, gelijkwaardigheid maatgevend zal zijn en solidariteit tussen en met alle mensen op deze wereld zal zegevieren.

Lees verder
7 december 2014

Kaarsje branden

De decembermaand is begonnen. Voor heel veel mensen staat de maand december symbool voor gezelligheid, feest, lekker eten. Kortom voor het goede van het leven. Eind november bouwt de Sinterklaasspanning zich al aardig op, met als hoogtepunt het ‘heerlijk avondje’. Kinderen blijven lang in het ongewisse of zij ook dit jaar weer bezocht zullen worden door de Goedheiligman – al dan niet met pakjes naar wens.

Lees verder
2 november 2014

Eerlijk delen

In mijn werk als leerkracht op een basisschool word ik vaak geconfronteerd met de term ‘eerlijk delen’. Niet alleen is het een wezenlijk onderdeel van het rekenprogramma – ‘delen’ is één van de vier pijlers van ons rekensysteem – maar voor kinderen heeft ‘eerlijk delen’ ook echt iets rechtvaardigs. Als je samen wilt spelen of als je een handje snoepjes krijgt schept ‘eerlijk delen’ een band en is de basis van je samenzijn ook positief. Het is een goede basis om samen verder te gaan.

Lees verder
8 oktober 2014

Ingewikkeld buitenland

De afgelopen zomer is de wereld in brand komen te staan. Op verschillende plekken in de wereld heerst ellende en worden honderdduizenden mensen getroffen door ziekte en oorlog. Brandhaard Oekraïne is in de eerste helft van het jaar lekker opgestookt, met dramatische gebeurtenissen tot gevolg. In West-Afrika stak één van de meest besmettelijke en dodelijke ziektes de kop op: ebola.

Lees verder
18 juli 2014

Rapportcijfers

 Het is in Nederland blijkbaar een goede gewoonte om voor alles maar rapportcijfers uit te delen. Natuurlijk heeft iedereen over alles een mening (en mag dat ook). Het mogen hebben van een mening is een groot goed, dat hoort bij een vrij land.
Dat het soms uit respect voor een ander verstandiger is om de mening niet te verkondigen is een tweede.
Maar goed: rapportcijfers geven is in ons land een vorm van 'je mening' geven, en dan uitgedrukt in een cijfer. Meestal gebruiken we daar dan de reeks 1 tot 10 voor, waarbij het geven van een '1' een behoorlijk negatieve mening ventileert. We zagen het afgelopen weken ook regelmatig langskomen in de analyses van de voetbalwedstrijden op het WK Voetbal in Brazilië.

Lees verder

Pagina's

U bent hier