h

Ruim 3100 handtekeningen voor buslijn 138!

23 oktober 2014

Ruim 3100 handtekeningen voor buslijn 138!

Afgelopen maandag 20 oktober overhandigde onze fractievoorzitter Margreet Keesman in de commissievergadering van de Provinciale Staten een petitie met ruim 3100 handtekeningen voor het behoud van buslijn 138 tussen Enkhuizen en Wervershoof.

Een overweldigend resultaat van de door de SP opgezette handtekeningenactie naar aanleiding van de voorgenomen opheffing van deze voor Enkhuizen zo belangrijke buslijn.

Tijdens de commissievergadering maakte Margreet Keesman gebruik van het spreekrecht voor burgers. De tekst die zij daarbij uitgesproken heeft, vindt u hier.

Volgens Connexxion, dat in opdracht van de provincie lijn 138 exploiteert, is het aantal reiziger op deze lijn zó laag, dat deze moet worden geschrapt. Wij twijfelen aan deze cijfers. Heel raar is, dat de cijfers van Connexxion geheim zijn, zodat ze niet gecontroleerd kunnen worden.

Bovendien is het lage reizigersaantal volgens ons mede een gevolg van de slechte aansluiting tussen bus en trein: veel reizigers die over moeten stappen zien de bus of trein vaak net voor hun neus wegrijden.

Gedeputeerde Elisabeth Post van de VVD was echter duidelijk: de buslijn moet verdwijnen. Alleen als de gemeenten of burgers het initiatief nemen om een buurtbuscomité op te richten, dat met vrijwilligers als chauffeur de buslijn in stand kan houden, is zij bereid om de opheffing nog een paar maanden uit te stellen.

De SP-fractie in de Provinciale Staten wil met een motie nog proberen het tij te keren. Lokaal zullen wij proberen om de fracties van andere partijen zover te krijgen dat ook zij hun fracties in de Proviciale Staten mobiliseren.

De strijd is dus nog niet gestreden...

Wij willen iedereen die de petitie ondertekend heeft en de vele mensen die meegewerkt hebben om de handtekeningen te verzamelen hartelijk danken. Het enorme aantal handtekeningen bewijst dat veel mensen willen dat buslijn 138 behouden blijft en dat er veel waardering is voor dit initiatief van de SP.

 

 

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier