h

SP neemt initiatief tot informatieronde

28 maart 2014

SP neemt initiatief tot informatieronde

Margreet Keesman
Als grootste partij hebben we het initiatief genomen om zaterdag 22 maart jl. met alle fracties verkennende gesprekken te voeren. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen om te komen tot een stabiel bestuur.
Dat is van groot belang voor onze burgers en voor de stad gezien de veranderingen die op stapel staan.
Dat zal onze inzet zijn.

Mieke Delleman en ik hebben deze gesprekken als constructief ervaren. De onderlinge verhoudingen vinden wij verbeterd en dat is een goede zaak, maar deze onderlinge verhoudingen zijn ook kwetsbaar. We willen het proces dan ook zorgvuldig doorlopen.
Om een coalitie te vormen zijn er minimaal 4 partijen nodig, maar het is mogelijk dat er nog 1 of 2 partijen aansluiten.
Wij hebben alle fracties gevraagd hoe zij staan tegenover het aanstellen van een onafhankelijk informateur.
Het merendeel staat hier positief tegenover. Dat heeft ons doen besluiten om als eerste stap op zoek te gaan naar een informateur die de verkennende fase zal voortzetten.
Alle fracties hebben met dit voorstel ingestemd.

Vanwege de uitkomst van de gesprekken hebben wij gemeend alvast te gaan zoeken naar een onafhankelijke informateur en menen die gevonden te hebben in de persoon van mevrouw Leoni Sipkes die ook bereid is deze taak op zich te nemen.
Vrijdag 28 maart zullen Mieke Delleman en ik een eerste gesprek met haar aangaan en zij zal a.s. zaterdag 29 maart alle fracties spreken.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier