h

Geen geitenhouderij in Enkhuizen! Laat van u horen!

18 januari 2021

Geen geitenhouderij in Enkhuizen! Laat van u horen!

Foto: free stock

Wij lazen tot onze ontsteltenis in de Drom van 6 januari jl. dat er door het college van Enkhuizen op 22 december een vergunning is verleend voor een geitenhouderij aan de Elsenburg. De raad is hierover niet geïnformeerd.

Al eerder hebben we hier ernstig bezwaar tegen gemaakt. Ook het comité "Stop de geitenhouderij" heeft flink van zich laten horen. Naar aanleiding van dit bericht heeft de SP mondelinge vragen gesteld in de commissievergadering van 11 januari. Heldere antwoorden kregen we niet. De beantwoording kwam in deze raadsbrief. Met deze raadsbrief nemen wij geen genoegen - volgende vragen zullen volgen in de raadsvergadering van 26 januari. 

Wij ontvingen meerdere telefoontjes van verontruste burgers, die zich grote zorgen maken over de voorgenomen vestiging van deze geitenhouderij. 

Wij doen ons werk in de raad en ondersteunen de burgers waar het kan. 

Maar de burgers zijn nu ook aan zet. Het gaat om de gezondheid van de inwoners van Enkhuizen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er meer longproblemen in de buurt van geitenhouderijen voorkomen. Hierbij komt nog dat we geen idee hebben hoe langdurig longproblemen door corona zullen voortduren. Een extra reden om bezwaar te maken. Maar ook Q-koorts is een factor waar rekening mee moet worden gehouden.

Hieronder treft u twee documenten aan met een voorbeeld bezwaarschrift. U kunt dit uiteraard aanpassen naar uw eigen idee, maar ook zo gebruiken. Dan hoeft u alleen maar uw eigen gegevens en de datum in te vullen en deze te ondertekenen en op de bus te doen. Let wel: dit moet binnen 6 weken (!) na 22 december dus uw brief moet uiterlijk 29 januari op de bus.

U kunt uw bezwaarschrift ook mailen naar "Bezwaar en beroep | Gemeente Enkhuizen" https://www.enkhuizen.nl/bezwaar-en-beroep. Of klik hier. Dan komt u meteen op de website. Dan heeft u de tijd tot en met 2 februari.

Het is belangrijk dat we massaal bezwaar maken. 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier