h

Kerstmarkt 2016 in Enkhuizen

11 december 2016

Kerstmarkt 2016 in Enkhuizen

Foto: Wim Hoogervorst

Vrijdag 9 december jl. was SP-afdeling Westfriesland-Oost met een kraampje aanwezig op de jaarlijkse Kerstmarkt in de Westerstraat in Enkhuizen. Tussen de kerstartikelen was er op de SP-kraam alle ruimte en tijd om even te zien wat onze afdeling zoal bezighoudt. Hoofdonderwerp dit jaar was natuurlijk het Nationaal Zorgfonds, één van de belangrijke onderwerpen in de campagne voor de Kamerverkiezingen in maart 2017.

De kraambemanning, bij toerbeurt steeds twee of drie van onze leden, sprak bezoekers van de Kerstmarkt aan met de vraag: “Heeft u al getekend voor het Nationaal Zorgfonds?”. Die vraag leverde in veel gevallen een leuk en interessant gesprek op over de toekomst van de zorg in Nederland.

Foto: SP

Ruim 130 mensen tekenden de steunbetuiging voor het Zorgfonds, en namen informatiemateriaal mee.

Ook was er de mogelijkheid om, net als in de politiek, eens een keuze te maken tussen belangrijke peilers in onze samenleving. Door middel van het in buizen stoppen van kleine cadeautjes konden passanten aangeven aan welk doel zij meer aandacht zouden geven als zij het voor het zeggen zouden hebben. Dat “betaalbare zorg” de meeste aandacht kreeg, was misschien niet zo gek…

Foto: SP

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier