h

In Hoogkarspel de buurt in...

4 december 2016

In Hoogkarspel de buurt in...

Foto: Wim Hoogervorst

Zaterdag 3 december jl. trok een ploeg SP-ers uit de drie gemeenten van onze afdeling Hoogkarspel in. Eerst werd er geflyerd op het Raadhuisplein, en vervolgens werd een aantal straten bezocht in wat men gemakshalve ‘de bloemenbuurt’ noemt.

Doel van het bezoek was het ‘ophalen’ van steunbetuigingen voor het Nationaal Zorgfonds. Op het Raadhuisplein, bij winkelcentrum Reigerspassage namen veel mensen enthousiast een informatiefolder aan van onze mensen, een flink aantal ging met ons het gesprek aan.

Ook in Hoogkarspel maakt men zich zorgen over de ontwikkelingen in de zorg; men is boos over de macht van de zorgverzekeraars en iedereen kent wel iemand die grote moeite heeft met het betalen van de zorgpremie en het eigen risico.

Na de actie bij het winkelcentrum werd er huis-aan-huis aangebeld in de Julianastraat, in de Dahliastraat en de Fresiastraat. Ook hier over het algemeen veel belangstellende bewoners, die graag hun gegevens noteerden of lieten noteren op de lijsten met contactgegevens.

De zaterdag-buurt-actie in Hoogkarspel wordt op maandag 5 december nog gevolgd door het huis-aan-huis verspreiden van flyers in Westwoud. Dit mondt uit in een grote informatieavond over het Nationaal Zorgfonds in dorpshuis De Schalm in Westwoud, op dinsdag 13 december a.s.

Aanvang deze avond is 20.00 uur – spreker is Hans Boerwinkel, medewerker van de SP-Tweede Kamerfractie.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier