h

SP Campagne verkiezingen Provinciale Staten van start

23 februari 2015

SP Campagne verkiezingen Provinciale Staten van start

Afgelopen zaterdag 21 februari vond op Texel de SP-aftrap plaats voor de provinciale verkiezingen van 18 maart a.s..
Een flinke groep SP'ers trok naar dit Noordhollandse Waddeneiland om te testen hoe het nieuwe belbus-fenomeen "De Texelhopper" werkt (of eigenlijk: niet werkt).
 
Half december 2014 heeft gedeputeerde Elisabeth Post (VVD) besloten om één van de lijndiensten op Texel op te heffen en te vervangen door een leuk openbaar vervoer-speeltje: een belbussysteem, waarmee iedereen op verzoek overal op het eiland vervoerd wordt voor € 3,-.
Aan het systeem zitten echter heel veel haken en ogen - de SP-fractie in de provinciale staten heeft dit met kracht aan de kaak gesteld in de voorbereidingsfase, maar: er werd niet geluisterd.
 
Eén van de problemen is, dat er slechts vier busjes (elk met 8 plekken) beschikbaar zijn; in het toeristenseizoen is dat veel te weinig.
Verder moet je van tevoren een kaartje hebben gekocht, een reservering plaatsen en je naam doorgeven via een telefooncentrale. Voor de terugreis moet je wederom een kaartje hebben gekocht.
 
Ook bestrijdt de SP de mening van de gedeputeerde dat het allemaal veel goedkoper is dan een gewone lijndienst. Inmiddels is dat ook wel aangetoond, omdat er veel extra geld naar het project moet, dat voorlopig twee jaar als pilot draait.
 
Foto: SP Maikel Kat
Eindelijk toch nog een plekje bemachtigd in de Texelhopper...
 
Zo stonden er zaterdagochtend zo'n 50 SP'ers op het NS station Den Helder te bellen om een plaats in de belbus te reserveren. Meteen liep de zaak helemaal in het honderd. Wat gebeurt er straks als honderden toeristen hun weg zoeken naar en van Texel?
 
Een uitgebreid verslag van de actie kunt u lezen op de site van de SP Noord-Holland.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier