h

Discussieavond: Peuters en kleuters onder druk

26 oktober 2012

Discussieavond: Peuters en kleuters onder druk

Op dinsdag 13 november a.s. organiseert de kerngroep Onderwijs van de SP afdeling West-Friesland Oost een discussieavond voor mensen die werkzaam zijn in de kinderopvang, het peuterspeelzaalwerk en het basisonderwijs met als thema: "Peuters en kleuters onder druk".

Onder druk van bezuinigingen staan ons allerlei slechte maatregelen te wachten. Daarnaast is ons vak jarenlang uitgehold. De overheid verwacht van ons steeds meer dat wij kinderen opleiden voor een circus van toetsen, in plaats van kinderen te begeleiden naar volwassenheid waarbij het kind centraal staat.

Wij willen daar een halt aan toeroepen.

We nodigen u daarom uit om samen met andere leidsters en leerkrachten het debat aan te gaan. Willen we ons vak weer terug, dan komt dat niet vanzelf. Uitwisselen van ervaringen en ideeën staan in het debat centraal. Wat kunnen we doen om het tij te keren?

Op deze avond zal Hanneke Bakker, werkzaam in het onderwijs sinds 1970 en Klosser, een inleiding verzorgen, waarna we met elkaar in debat gaan. We sluiten de avond af met conclusies. Daarna is er gelegenheid om met een drankje na te praten.

Waar: De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 in Enkhuizen
Wanneer: dinsdag 13 november van 20.00 uur tot 22.00 uur

Wij hopen op een goede opkomst en een pittig debat!

Contactadres: Marcel Olierook, Wijmers 16, 1608 HK Wijdenes. Tel.: 0229 503272.
Email: mwolierook@quicknet.nl

Uitnodiging discussieavond (pdf)

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier