h

Tristan Oostrom

Ik ben geboren in Hoorn, in 1996. Ik woon al mijn hele leven in Oostwoud in de gemeente Medemblik.

Ik ben op dit moment bezig mijn studie Social Work af te ronden en sta op het punt te beginnen met een master Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb mij de laatste twee jaar ingezet voor vluchtelingen door stages te lopen bij VluchtelingenWerk West-Friesland en Stichting Nidos Alkmaar. Bij Stichting Nidos werkte ik als jeugdbeschermer met jonge vluchtelingen van onder de 18 die hier zonder ouders na toe zijn gekomen.

Ik ben in 2016 lid geworden van de Socialistische Partij, omdat deze partij ideologisch het dichtst bij mij stond en daardoor mijn aandacht trok. Sinds November 2020 ben ik coördinator geworden van de werkgroep SP Medemblik waar ik nu samen met de werkgroep met veel enthousiasme en motivatie bezig ben om een mooie afdeling binnen de gemeente op te zetten.

Voor mij is het actief zijn voor de SP een kans om te bouwen aan een socialistische maatschappij en naast de mensen te staan die gebukt gaan onder de oneerlijkheid van het kapitalisme. Door samen met de mensen in de buurt acties neer te zetten kunnen wij de maatschappij naar mijn idee positief veranderen en ervoor zorgen dat onrecht aangepakt kan worden. Solidariteit en radicale gelijkwaardigheid voor iedereen zijn voor mij belangrijke onderdelen voor het bereiken van een betere maatschappij. Samen met mijn mede-SPers hoop ik in West-Friesland een sterk en sociaal geluid te kunnen laten horen zodat we hier kunnen strijden voor een eerlijke maatschappij die voor iedereen werkt.

Tristan Oostrom

06-54973822

U bent hier