h

Zilveren Tomaat voor Marcel Olierook

19 april 2024

Zilveren Tomaat voor Marcel Olierook

Foto: Margreet Keesman

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van SP West-Friesland, op woensdag 17 april jl., is Marcel Olierook verrast met een Zilveren Tomaat.

Hij kreeg de afdelingsonderscheiding opgespeld door Wim Stolk, oud-
voorzitter van SP West-Friesland-Oost en oud-fractievoorzitter van de SP-raadsfractie in Enkhuizen.

Marcel werd, na een lang bestaan als ‘dakloos socialist’ in 2011 lid van onze partij. Al snel ging hij de functie van organisatie-secretaris bekleden en heeft veel gedaan om de structuur in de afdeling te versterken.

Nadat in 2013 het toenmalige college in Enkhuizen was gevallen, werd Marcel onze eerste SP-wethouder in de haringstad. Als wethouder heeft hij de (beruchte) decentralisaties van de WMO, de jeugdzorg en de
Participatiewet in goede banen geleid.

Na het wethouderschap werd Marcel regiovertegenwoordiger van de regio Noord-Holland-Noord. In die functie heeft hij intensief gewerkt aan de versterking van verschillende afdelingen.

Ook binnen de afdeling waren en zijn de inspanningen van Marcel goed merkbaar. Zo was hij actief in de kerngroep Onderwijs en Peuterwerk, is hij al jarenlang bestuurslid en is hij één van de leden in de kerngroep Politiek Café.

En Marcel heeft een nieuw initiatief ontplooid: zo heeft hij een groepje leden bereid gevonden om samen met hem ‘De Rooie School’ op te starten, voor ideologische scholingen in de regio.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier