h

21 april: SP-avond over publieke zorgverzekering in Bonte Veer

18 april 2016

21 april: SP-avond over publieke zorgverzekering in Bonte Veer

Op donderdag 21 april organiseert onze afdeling, in samenwerking met de landelijke SP, een informatieavond over het initiatief van de Tweede Kamerfractie van onze partij tot invoeren van één publieke zorgverzekering. Ook het afschaffen van het eigen risico in de zorg valt onder deze plannen. Vanaf 20.00 uur komt landelijk campagneleider Lieke Smits aan het woord.

De avond is een vervolg op onze grote buurtactie, die we hielden op zaterdag 9 april jl.  Een grote ploeg SP’ers trok toen langs de deuren in de Bloemenbuurt en de Verzetsheldenbuurt in Enkhuizen, om aandacht te vragen voor de nieuwe SP-campagne. Een overgrote meerderheid van de bewoners reageerde positief op de plannen.

Lieke Smits, lid van het landelijk bestuur van de SP, is campagneleider voor de nieuwe SP-plannen. We zijn de wirwar van zorgverzekeringen meer dan zat. De zorg is sinds de invoering van de marktwerking alleen maar veel duurder geworden, managers krijgen ongelooflijke salarissen en bonussen en we moeten af van het eigen risico in de zorg, dat eigenlijk een ‘boete op ziek-zijn’ is. Inmiddels kunnen overigens honderdduizenden de maandelijkse zorgpremie niet meer betalen.

We moeten terug naar één verzekering voor iedereen.

Wijkcentrum de Bonte Veer is vanaf 19.30 uur open. Lieke Smits vertelt over de opzet van de plannen en reageert graag op vragen uit de zaal.

U bent van harte welkom!

Zie ook: "De zorg is geen markt"

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier