h

Politiek Café: de problemen met WerkSaam en uitkeringen

21 februari 2016

Politiek Café: de problemen met WerkSaam en uitkeringen

Enkhuizen – Er doen zich veel problemen voor bij WerkSaam. In het kader van de werkvoorziening en het verkrijgen van een bijstandsuitkering zijn onze inwoners aangewezen op deze gemeenschappelijke dienst in Hoorn.

Sinds 1 januari 2015 voert WerkSaam de taken uit op het gebied van de bijstand en de werkvoorziening voor mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ voor de zeven gemeenten in Westfriesland. Dat betekent dat mensen uit Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Hoorn, Medemblik, Koggenland en Opmeer die zijn aangewezen op een bijstandsuitkering met grote regelmaat zich moeten vervoegen bij een coach van WerkSaam.

Foto: SP
Met grote regelmaat krijgt de SP berichten over problemen bij WerkSaam. Zo moeten mensen veel te lang wachten op een uitkering, moeten mensen veel reiskosten maken om in Hoorn te komen en wordt er slecht bemiddeld in het vinden van een baan. Ook worden met regelmaat mensen op een vervelende manier aangesproken.

Reden genoeg om er in Enkhuizen een Politiek Café aan te wijden. Op woensdag 24 februari a.s. staat de microfoon open voor een ieder die te maken heeft met WerkSaam of met ‘de bijstand’. Sprekers zijn onder andere Maureen van der Pligt (FNV) en Marcel Olierook (wethouder Sociaal Domein in Enkhuizen).

Heeft u iets te melden over de gang van zaken bij WerkSaam, over ‘de verplichte tegenprestatie’ en over de bijstand, dan bent u van harte welkom. Gewoon luisteren en meepraten mag natuurlijk ook.

Kom naar ons Politiek Café, in Café De Slof – Westerstraat 28 te Enkhuizen.

Reacties

Hallo SP
Werksaam is nog steeds een puinhoop!!
Mijn zoon vecht nu al een hele tijd (2 a 3 jaar) met Werksaam en de Belasting over loonbelasting heffings korting. Hij heeft daardoor een aanzienlijke belasting schuld. Hij krijg waarschijnlijk straks geen uitkering meer en een boete. Misschien wordt hij uit zijn huis gezet door dit alles. Niemand helpt!!!! nu een afspraak met Nationale Ombudsman op 15 sept. in Hoorn. In de hoop dat hun kunnen helpen en dat dit niet te laat is. Hij wordt letterlijk kapot gemaakt!!!. Hij heeft een zaterdags baan vanaf zijn 16de en hij is nu 30 er is geen werk te vinden. LANG LEVEN DE PARTICIPATIE WET het maakt alles en iedereen KAPOT. met vriendelijke groeten van een zeer verdrietige en wanhopige moeder.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier