h

Red de zorg!

8 juli 2015

Red de zorg!

Wilt u helpen de zorg in Nederland te redden? Op 19 juni ontving staatssecretaris van Rijn de Volkspetitie Red de Zorg. Maar liefst 736.759 mensen tekenden in zes weken tijd deze Volkspetitie. Daarmee is de Volkspetitie Red de Zorg nu al een van de grootste petities uit de geschiedenis. Een signaal dat de staatssecretaris niet kan negeren. Staatssecretaris van Rijn heeft aangegeven met FNV en CNV het gesprek aan te willen gaan over de eisen van de Volkspetitie. Dit gesprek gaan we natuurlijk graag aan. Voor Prinsjesdag willen we dat de bezuinigingen op de zorg stoppen. Natuurlijk hopen we dat er voldoende geluisterd wordt naar al die ondertekenaars van de Volkspetitie maar als het nodig is dan gaan we op 12  september massaal van ons laten horen in Amsterdam. We organiseren daarom overal in het land nu bijeenkomsten waarin we mensen en organisaties uitnodigen die mee willen helpen om 12 september klaar te staan.

De problemen in de zorg raken iedereen in Nederland. Daarom vragen we u/uw organisatie om zich aan te sluiten bij de Red de Zorg. U kunt ons helpen om 12 september een succes te maken en de bezuinigingen een halt toe te roepen. Organisaties zoals Omroep Max, Landelijk Overlegorgaan Cliëntenraden en de Katholieke Bond voor Ouderen steunen ons al. Nu vragen wij ook uw steun. Daarom nodig ik u uit voor de informatieve Red de zorg bijeenkomst bij u in de regio.

7 juli om 19.30 uur op de Koepoortsweg 35 in Hoorn

Op 1 januari zijn de nieuwe zorgwetten van kracht. Met de invoering van de nieuwe zorgwetten wordt er 3 miljard bezuinigd op de zorg. De kwaliteit van zorg lijdt hieronder. Kwetsbare ouderen, gehandicapten en psychiatrische patiënten verliezen hierdoor  zorg en veelal ook hun recht op verblijf in een instelling. Tegelijkertijd wordt er op de zorg thuis voor al deze mensen ook drastisch bezuinigd. Door de bezuinigingen zijn al meer dan 60.000 zorgmedewerkers hun baan verloren en de verwachting is dat dit zal oplopen tot 100.000 de komende jaren. Samen kunnen we deze kaalslag in de zorg een halt toe roepen!

U kunt ook terecht op de website www.fnvvoorzorg.nl

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier