h

Commissie Grondgebied - 19 november 2013

28 november 2013

Commissie Grondgebied - 19 november 2013

In deze commissievergadering stond o.m. het raadsvoorstel "Digitalisering parkeerdienstverlening" op de agenda

Digitalisering parkeerdienstverlening
Namens het college is wethouder van Dam van de PvdA met een raadsvoorstel “Digitalisering parkeerdienstverlening” gekomen. Kort samengevat is dit een voorstel om het aanvragen en controleren van parkeervergunningen zoveel mogelijk te digitaliseren en de kraskaarten te vervangen door een digitale aan- en afmelding van bezoekers.

De SP heeft grote problemen met dit voorstel. In het coalitieakkoord is afgesproken dat er, wat betreft het parkeren, in deze raadsperiode alleen wat kleine ergernissen opgelost zouden worden, bijvoorbeeld door de bewonersvergunning twee jaar te laten gelden en de kraskaarten voor een dag in plaats van 5 uur. Dit zijn voor ons tijdelijke maatregelen in de aanloop naar een grondige herziening, misschien wel afschaffing, van het vergunningparkeren. Investeren in een systeem dat wat ons betreft in een volgende raadsperiode grondig op de schop gaat vinden wij niet wenselijk.

Agenda en vergaderstukken

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier