h

Informatie-avond "Monsterprovincie" met minister Plasterk

20 februari 2013

Informatie-avond "Monsterprovincie" met minister Plasterk

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken organiseert voor inwoners van de provincie Noord-Holland twee bijeenkomsten over de voorgenomen samenvoeging van de drie provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Tijdens deze bijeenkomsten zal minister Plasterk zijn plannen voor deze "monsterprovincie" toelichten en de discussie aangaan met aanwezigen.

De bijeenkomsten zijn gepland op donderdag 28 februari in Haarlem (voor Noord-Holland Zuid, ten zuiden van het Noordzeekanaal) en op maandag 4 maart in Alkmaar (voor Noord-Holland Noord, ten noorden van het Noordzeekanaal).

De SP is en blijft tegen de vorming van zo'n monsterprovincie en spreekt van een "grote superpuist". In 2011 werden plannen voor een dergelijke fusie nog door de Tweede Kamer weggestemd.

De fractie van de SP in de Provinciale Staten van Noord-Holland is van mening dat een dergelijke fusie sowieso niet plaats mag vinden als hier niet eerst een referendum over gehouden wordt.

Als u deel wilt nemen aan een van de bijeenkomsten, dan kunt u zich aanmelden via de website www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/provincies/noordvleugelprovincie/meepraten-over-noordvleugelprovincie.

Uitnodiging van de provincie
SP: monsterprovincie is 'grote superpuist'
SP Noord-Holland: Fusie provincies alleen na fiat volk via referendum
Meepraten over de monsterprovincie

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier