h

FRACTIE - intrekken motie

9 maart 2012

FRACTIE - intrekken motie

Klik op "lees verder" om het persbericht te lezen dat we heden met LQ lieten uitgaan. Hierin staat dat we onze gezamenlijke motie intrekken. De reacties waren van een dusdanig teleurstellend karakter dat we hiertoe besloten hebben. We vinden het jammer dat in het geheel niet gereageerd is op het voorstel.

De fracties van de SP en Lijst Quasten hebben besloten om hun gezamenlijke motie over het Sociaal Medisch Centrum - welke op dinsdag 13 maart aan de orde zou komen in de raadsvergadering van Enkhuizen - in te trekken. Dit naar aanleiding van de meer dan teleurstellend verlopen commissievergadering van afgelopen dinsdag.

De coalitiepartijen VVD/D’66, Nieuw Enkhuizen en CDA en in mindere mate de ‘gedoogpartners’ Christen Unie/SGP en Groen Links gingen het debat uit de weg over dit voor de Enkhuizen bevolking hete hangijzer. Dit stoorde des te meer omdat behandeling van dit onderwerp op verzoek van mede deze fracties al enkele weken was uitgesteld. Volgens de fracties van SP en Lijst Quasten heeft het daarom geen enkele zin om komende dinsdag de motie al dan niet in aangepaste vorm in te dienen.

Afgelopen dinsdag bleek overduidelijk dat wethouder Hendrik Boland samen met commissievoorzitter Rob de Jong van Nieuw Enkhuizen de regie in handen had gekregen van de fracties van de coalitie. Op vragen van de SP en Lijst Quasten en de PvdA kwamen vage, dubieuze, boze of helemaal geen antwoorden van de wethouder, terwijl de coalitiepartijen voor de zoveelste keer de democratie en het daarbij behorende debat de nek omdraaiden door zich in stilzwijgen te hullen. Ook op een pleidooi om nu eindelijk eens een deadline te stellen voor het project, en het werkelijk eens uitzoeken van de mogelijke consequenties, werd niet gereageerd.

De raadsvergadering van dinsdag 13 maart zou volgens ons een kopie worden van de commissievergadering van dinsdag j.l. Reden voor de SP en Lijst Quasten om de motie nu al in te trekken waardoor de burgerij komende dinsdag verschoond blijft van een nieuwe poppenkastvoorstelling.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier