h

FRACTIE - vragen gevaarlijke stoffen

30 september 2011

FRACTIE - vragen gevaarlijke stoffen

Onze fractie stelde heden vragen over transport gevaarlijke stoffen in de regio en Enkhuizen in het bijzonder. klik op "Lees verder".

NB. Vraag 6 is 2 oktober 2011 licht aangepast

Enkhuizen, 30 september 2011
Geacht college,
Op 22 september j.l. heeft de gemeente Medemblik besloten om een aangewezen route voor gevaarlijke stoffen in de kern Andijk in te trekken. Volgens het voorstel (tevens bijgesloten) is Enkhuizen hiermee akkoord en is er nu een route die 820 meter door de bebouwde kom van Enkhuizen gaat, nl. door Oosterdijk. Onze fractie heeft de volgende vragen.
1. Is het college met ons van mening dat het onwenselijk is dat er transporten zijn die door de bebouwde kom van Enkhuizen gaan?
2. Was de destijds aangelegde werkhaven mede bedoeld was om dergelijke transporten te voorkomen, en waarom wordt transport over water niet afgedwongen, mede in het belang van de burgers die wonen aan de Rikkert en de Oosterdijk?
3. Klopt het dat in de afgelopen jaren is afgeweken van de wettelijk verplichte route en er mede door de Piet Smitstraat is gereden?
4. Waarom is het tussen 2008 en 2011 aan PWN en haar leveranciers toegestaan om af te wijken van de wettelijk verplichte route?
5. Wie had handhavend moeten optreden en waarom is dat niet gebeurd?
6. Kan het college toezeggen dat geen transporten met gevaarlijke stoffen plaatsvinden door de bebouwde kom van Enkhuizen?
Met vriendelijke groet,
Christian Bokhove
SP

Bijlagen: documenten gemeente Medemblik
Bijlage 1
Bijlage 2

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier