h

COLUMN - Bert Putters / Knettergek

3 november 2010

COLUMN - Bert Putters / Knettergek

In de tweede kamer zei de fractievoorzitter van de gedoogbeweging tegen minister Vogelaar dat zei “Knettergek” was…..,iemand op de website van het Noord-Hollands dagblad gebruikte ook die uitdrukking bij het stukje over een politicus uit Noord-Holland.

In de polder Beemster woont die “politicus” van die gedoogbeweging die zijn beweging niet democratisch vond en wilde dat die beweging uit leden zou bestaan en niet uit kiezers. Het bleek een schot voor de boeg. Ze dronken echter een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

In diverse gemeenten en steden deed die beweging, want van een partij kun je niet spreken, mee aan de verkiezingen. Lang deden zij me aan de onderhandelingen tot het vormen van een college, maar nergens wilde zij meedoen. Niet omdat zij buiten werden gesloten. Nee, omdat zij gewoon niets wilde inleveren over het scheiden van bevolkingsgroepen. Beeldvorming en het uitvergroten van incidenten, dankzij de media nog erger vergroot is het drijfzand waarop deze “beweging” is gebaseerd.

Gezien het “tuig uit Lutjebroek”, zoals menig spoorman zich uitsprak, na de zoveelste sabotage aan de treinen in en rond 2001/ 2002 op het traject Hoorn en Enkhuizen, was de maat vol. Het ging toen niet om allochtonen maar autochtonen “West-Friezen”…..”tuig uit Lutjebroek”. het klonk zo lekker…Je ziet het al voor je toentertijd grote koppen in de krant en de gemeenteraad van Amsterdam heeft een immigratiestop uitgeroepen tegen de West-Friezen die komen wonen of werken in de hoofdstad. Stonk je naar het platteland, dan werd je verbannen naar West-Friesland.

Die meneer uit Beemster van die gedoogbeweging, roept, populistisch, dat alle windmolens tegen de grond moeten. Belastinggeld zomaar door de WC spoelen. En hij had ook een zienswijze over het OV. “Wanneer er maar een of twee personen in de bus zitten, moet je die lijn maar opheffen”. Juist daar in Beemster heeft een echte partij, de SP, een actie ondersteund van ouders en anderen om lijnen in stand te houden voor OV naar scholen in Alkmaar en Hoorn. Voorbeelden te over om een lijn op te heffen. Echter is die meneer niet op de hoogte. OV is openbaar vervoer en daar moet men op kunnen rekenen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Zeker wanneer je bent aangewezen op deze vorm van vervoer. Ja, en dan mag een lijn wel eens met een enkele passagier rijden Als je niet weet waar je over praat, moet zo iemand zijn mond houden…..En dan kan een lijn van Hoorn naar Enkhuizen wel stoppen in Bovenkarspel Flora. Want die enkele reiziger die door moet reizen naar Enkhuizen, die stapt maar uit in Bovenkarspel Flora….veel te duur om nog verder te reizen, volgens die meneer van die gedoogbeweging uit de Beemster, die mee wil doen aan de verkiezingen van de Provinciale Staten…De nummer twee van die beweging in de tweede kamer heeft daar ook in de Provinciale Staten van Noord-Holland gezeten… voor de LPF en later voor zichzelf…de keren dat ze daar aanwezig was zijn op één hand te tellen, net zoals haar partijgenoot van die LPF, die maakte meer geld op dan dat hij mocht besteden aan buitenlandse privéreisjes.

Opeens moest ik denken aan die uitspraak van het enige echte lid van die beweging……die meneer uit de Beemster is echt “knettergek”.

Bert Putters
Statenlid SP

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier