h

FRACTIE - opheffen geheimhouding

11 augustus 2010

FRACTIE - opheffen geheimhouding

Voor de komende raadsvergadering willen we vrij over de invulling van zorg kunnen praten. Klik op "lees verder" voor een voorstel van onze hand.

Opheffen geheimhouding
Uw raad heeft in de vergadering van 5 juli 2010 het besluit tot geheimhouding bekrachtigd die het college op 29 juni 2010 heeft opgelegd. Het betreft informatie over de:
- Inhoudsopgave van de ;
- overzicht van potentiële huurders en bijbehorende wachtlijst;
- vier overeenkomsten met potentiële huurders; en
- de exploitatiebegroting van ontwikkelaar;
In het debat over de invulling van de zorg dienen we vrij over de invulling te kunnen praten. Wij stellen u derhalve voor de opgelegde geheimhouding uiterlijk aan het begin van de raadsvergadering op te heffen.

Toelichting:
Bij het vaststellen van geheimhouding was het argument dat de positie van de partners bij de onderhandelingen geschaad zou kunnen worden. Hiertoe werd ook verwezen naar het “potentiële” karakter. Echter, de raad heeft eerder uitgesproken dat de zorg definitief moet zijn ingevuld bij vaststelling van het bestemmingsplan. Nu 7 september het bestemmingsplan wordt vastgesteld, is het logisch om aan te nemen dat op 7 september de onderhandelingen zijn afgerond en de definitieve huurders, gevat in definitieve overeenkomsten, bekend zijn. Immers, zo niet, dan is niet aan voornoemde eis voldaan. Dit betekent dan ook dat de geheimhouding op de lijst met definitieve huurders, en de in te vullen functies, openbaar dient te worden gemaakt en vrij bespreekbaar dient te zijn.

Enkhuizen, 7 september 2010

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier