h

COLUMN - Bert Putters / We gaan Plakken

21 mei 2010

COLUMN - Bert Putters / We gaan Plakken

De borden in de gemeente Drechterland waren nog blanco en door het ernstige vliegtuigongeluk werd de campagne stopgezet en werd er natuurlijk ook niet geplakt. Gisteren werd er weer groen licht gegeven. Er mocht weer worden geplakt.

Ook de maker van plaksel staat niet stil om een beter plaksel te ontwikkelen. Ik scoorde een pak met het opschrift ook waterbestendig. Dus niets mengen met een waterbestendig goedje. Ik rijdt altijd een vaste route; Hem, Wijdenes, Schellinkhout, Oosterblokker, Westwoud , Hoogkarspel en dan tweemaal Venhuizen. Echter is er een bord in Venhuizen vervallen en die staat goed in het zicht bij het station. Daar plakte ik “Het kan, de banken moeten betalen”, vooral omdat ik weet dat er veel reizigers werken bij de bank. In Wijdenes had ik een kritisch oog…..Hij hangt wat scheef! Maar is eigenlijk wel goed want het past bij jullie partij. Bij veel borden kreeg ik bijval en dan lijkt het erop dat onze partij nog niet is weggeschreven bij de kiezers. Terwijl wij toch in een VVD/ CDA bolwerk wonen. “We gaan plakken”, zei een organisatie secretaris in de Zaanstreek tegen Harry Slinger, de zanger van Drukwerk en lid van onze partij. Ook omdat Harry een grote auto had en hij niet. Enigszins perplex stemde Harry toe en op een wankelend trapje werd er in de gehele Zaanstreek geplakt. Dan is Drechterland een eitje. Het verhaal werd verteld bij de begrafenis van diezelfde organisatie secretaris, die veel te jong stierf aan een hartstilstand. “We gaan Plakken”, herhaalde Harry is zijn toespraak en door de tranen heen werd er gelachen.
In Drechterland zijn er geen vakken. Wel in Stede Broec en die zullen wel weer problemen hebben met de grote posters. Met in het achterhoofd, zoals Mienk Graatsma altijd zei, “Plakken is oorlog”, plakte ik met veel plezier een kwart van het bord vol in Drechterland.

Ik heb nu ook begrepen wat tegen de wind in behangen is. Na vele capriolen moest de laatste poster geplakt worden op het bord nabij Twijver in Venhuizen. Opvouwen en dan eerst het ene korte deel en daarna de rest, het lukte. Trapje in de auto en de lijm…..Komt dezelfde mevrouw uit Wijdenes voorbij. Hij hangt nu wel recht, maar nu op zijn kop….. Gelukkig was de lijm nog niet droog en kon ik de poster loshalen en opnieuw opplakken…..

We gaan plakken

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier