h

1 april: debatavond gemeentelijke herindelingen

11 februari 2009

1 april: debatavond gemeentelijke herindelingen

De laatste maanden heeft de herindelingskoorts in West-Friesland toegeslagen. Onlangs stond in de krant te lezen dat de gemeentes nog een jaar de tijd krijgen om zelf tot een herindelingsakkoord te komen, anders gaat de provincie Noord-Holland de knoop voor ze doorhakken. Dit zal grote gevolgen krijgen voor de gemeentebesturen, de lokale politiek en niet in het minst voor de burgers.

Vorige maand verscheen de concept-regiovisie bestuurlijke organisatie West-Friesland, waarin Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stelt dat gemeentelijke herindeling kan bijdragen aan meer robuuste en slagvaardige gemeentelijke organisaties. Vindt u dat ook of juist niet? Misschien heeft u uw mening nog niet gevormd? Discussieer mee op de debatavond op 1 april a.s. in Enkhuizen. Drie experts op het gebied van gemeentelijke­ herindelingen­ zullen aanwezig zijn: Michiel Herwijer, hoogleraar Bestuurskunde aan de universiteit van Groningen; Bart Heller, gedeputeerde namens GroenLinks en Ronald van Raak, Tweede Kamerlid voor de SP.
Het debat zal worden geleid door Dirk Langedijk van Langedijk Samen Werken aan Oplossingen.

West-Friesland op weg naar één gemeente?
Debatavond woensdag 1 april, aanvang 20.00 uur
Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2, Enkhuizen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier