h

FRACTIE - Reactie oproep werken aan verhoudingen

29 februari 2008

FRACTIE - Reactie oproep werken aan verhoudingen

Naar aanleiding van de verstoorde verhoudingen in de raad stuurden twee raadsleden een oproep rond. Klik op "lees verder" om onze reactie te lezen.


Enkhuizen, 28 februari 2008

Geachte mevrouw Kuijsten, beste Joke

In de afgelopen weken, en met name sinds 5 februari j.l., hebben we bewust niet gereageerd op diverse berichten die handelden over vertrouwen in en om de raad. De oorzaak van de verstoorde verhoudingen lijkt vooral te liggen in het wantrouwen dat ontstaan is bij de hele procesgang rond het SMC, inclusief het gebeuren rond het bezoek van dhr. Baas aan Nieuw Enkhuizen. Hierbij is naar onze mening de vraag niet of het is toegestaan om een fractie te bezoeken, maar of het in de huidige context verstandig was. Hoewel wij deze gang van zaken nog steeds afkeuren -wij delen dus niet de conclusies van college, coalitie en dhr. Elzinga- zijn we van mening dat Enkhuizen weinig heeft aan deze patstelling. De SP fractie vindt het daarbij belangrijk dat er een open sfeer is, waarbij inhoudelijke vragen gesteld kunnen worden, zonder dat dit direct als een gebrek aan vertrouwen wordt opgevat. Wij werken graag mee aan een betere, open communicatie en meer onderling begrip. Om die reden blijven wij onverminderd open staan om te werken aan verbetering van verhoudingen. Enkhuizen verdient dit.
Met vriendelijke groet,

Christian Bokhove
Fractievoorzitter SP

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier