h

Klimaatsverandering: hype, big bussiness of daadwerkelijk probleem?

7 juli 2007

Klimaatsverandering: hype, big bussiness of daadwerkelijk probleem?

Vanaf wereldwijd concerten om mensen bewust te maken van de klimaatsverandering, die zoals het gebracht wordt, de schuld is van de mensheid en de uitstoot van CO2.
Ik zet als kritische wereldburger toch wel wat vraagtekens bij hoe dit alles gehypt wordt.

Er zitten namelijk een aantal elementen aan dit onderwerp vast die mijn verbazing opwekken.
Het zal ongetwijfeld als vloeken in de kerk worden beschouwd, maar Al Gore die zich opwerpt als de redder van de planeet verdient een hele, hele dikke boterham aan dit onderwerp, hij vliegt van hot naar her in milieuvervuilende vliegtuigen om zijn verhaal te houden. En in navolging van Gore verdienen duizenden mensen ook een lekkere boterham met beleg aan het verkondigen van de onheilstijding.

Bedrijven en organisaties die ineens allerlei "groene"producten"aan de man brengen, groene investeringen loslaten op het volk, alles groen,groen,groen. Betaal nu een tientje dan planten wij een boompje,pffff. Als die bomen niet gekapt worden hoeft er niet opnieuw geplant te worden, als er standaard op nieuwbouwhuizen zonnepanelen worden geplaatst, auto's met biobrandstof op de weg mogen komen,noem maar op dan hoef je de natuurbronnen niet op te consumeren, maar zijn we al een stuk verder.

Het grootste probleem is natuurlijk wel dat de grootste continenten zoals Amerika en China nog steeds hun kop in het zand steken, en dat overheden zoals die in Nederland wel alles verwachten van de gewone burger en belasting op belastingmaatregel weet te verzinnen, maar zelf absoluut niet het goede voorbeeld geven.

Heel veel wetenschappers van gerenomeerde instituten beweren dat de uitstoot van CO2 helemaal niet de oorzaak is van de klimaatsverandering, maar schrijven dit toe aan de natuurlijke evolutie van de aarde, dat is op zijn minst een interressante bewering en theorie.
Ik ben er voor mezelf helemaal niet uit wat nu waarheid is, en zal ook niet nalaten om die maatregelen te nemen om mijn geweten te sussen, en het vriendelijker voor de knip te maken. Of het wat uithaalt zal de toekomst moeten uitwijzen.

De wasdroger, het waterbed, de afwasmachine zijn allemaal de deur uit, bijna overal spaarlampen of tl-licht, niets op standbye, niet te lang douchen, papier naar de recycling, kleding ook, dat doe ik wel. Maar ik rijd in een oude diesel, ik ga nooit vrijwillig met het OV, de laptop en computer staan bijna de hele dag te draaien en met afval scheiden neem ik het niet zo nauw.
Ik heb het voor mezelf nog steeds niet duidelijk in beeld hoe het nu eigenlijk in elkaar zit, maar ik probeer mijn verantwoordelijkheid te nemen. Maar de religie die nu over ons heen wordt gestort, vind ik toch een bijsmaak hebben.

Dat wij met zijn allen zuiniger moeten worden met het gebruik van energie, daar zal je mij niet over horen. Het zou prachtig zijn als we de natuurlijke schatten van moeder Aarde niet uitputten voor de volgende generaties, de regenwouden niet zouden verwoesten etc, maar het is in mijn ogen nu een politiek verhaal geworden die bol staat van de zakkenvullers, papegaaien die met flutmaatregelen komen en hypocrieten. En de grootste vervuilers trekken zich niets van dit alles aan, of doen aan "windowdressing".

Een voorbeeld van hypocriet gedrag is onze minister van Milieu. deze staat op het podium in Amsterdam nogal knullig een "bespaarbox"te promoten met verschillende spaarlampen, een handdouche(?) en een standbykiller(????), aan de andere kant wil zij wel 4 kolencentrales opengooien, ben ik nu gek of hoe zit dat????
ook al die artiesten die vandaag ingevlogen worden, en megaveel energie opslurpen voor het licht, geluid etc vind ik een wat vreemd gebeuren.

Dus de vraag waar ik mee worstel is de volgende:
Komt de klimaatsverandering door de uitstoot van CO2 of worden wij met zijn allen meegezogen in een geld en energieverslindende hype?

Wie ook de andere kant eens wil horen en zien moet maar eens klikken naar:
The Great Global Warming Swindle en het commentaar van Greenpeace op de bedenkelijke rol van onder andere NUON en dan voor zichzelf maar uitmaken wat ervan te denken.

www.greatglobalwarmingswindle.co.uk
http://www.greenpeace.nl/news/greenpeace-stort-20-ton-steenk

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier