h

Ziekenhuispatiënten krijgen te laat thuiszorg

21 mei 2007

Ziekenhuispatiënten krijgen te laat thuiszorg

Ziekenhuispatiënten houden onnodig lang bedden bezet omdat het te lang duurt voordat thuiszorg of bijvoorbeeld tijdelijke opname in een verzorgingstehuis is geregeld. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) concludeert dat in een onderzoek dat woensdag is gepresenteerd.

Volgens de NVZ gaat het al snel om een paar dagen per patiënt.
Met name oudere patiënten die alleen wonen, moeten langer in het ziekenhuis blijven omdat de procedure voor het aanvragen van thuiszorg te lang duurt, aldus de NVZ.

Nijpend
Volgens de NVZ zijn de problemen het afgelopen jaar alleen maar groter geworden. De ziekenhuizen zijn bang dat de problemen in de toekomst nog nijpender worden. Ze willen rond de tafel voor overleg met bijvoorbeeld gemeenten en het CIZ, de organisatie die bepaalt wie wel of geen thuiszorg krijgt.

Wachtlijsten
ActiZ, de koepelorganisatie van thuiszorgorganisaties, verzorgings- en verpleeghuizen, maakte woensdag bekend opnieuw wachtlijsten te verwachten. De vraag neemt toe, terwijl de capaciteit niet meegroeit, aldus ActiZ. Vorig jaar hebben instellingen volgens ActiZ, risico genomen door zorg te leveren aan patiënten terwijl ze nog niet wisten of de rekening zou worden betaald. Dit jaar zullen ze dan niet opnieuw doen, waarschuwt de organisatie.

Bron:Gemeente.nu

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier