h

Westfriesgasthuis volgt de Omring bij vertrek poli uit Enkhuizen

23 mei 2007

Westfriesgasthuis volgt de Omring bij vertrek poli uit Enkhuizen

Ook de voorzitter van de raad van Bestuur WFG laat van zich horen, na de commissievergadering gisteravond. Daarin verklaarde de wethouder met een lid van hetzelfde bestuur te hebben gesproken en dat die beweerde dat Dhr. Uivel niet namens het WFG sprak. Het volgende artikel is wel weer verontrustend...

Als zorggroep de Omring de poli in Enkhuizen verlaat, zal het Westfriesgasthuis dit ook doen. Dit zegt Hugo Keuzenkamp van de raad van bestuur van het WFG. ,,Wij kiezen er voor om samen met De Omring op te trekken.''

De uitlating van Keuzenkamp bevestigt het verhaal van Ton Uivel, voorzitter van de raad van bestuur van de Omring. Uivel verklaarde afgelopen zaterdag in deze krant dat de Omring, het WFG en de GGZ Enkhuizen zullen verlaten als de gemeente er voor kiest om de uitbreiding van het Sociaal medisch Centrum in de Vijzelstraat aan projectontwikkelaar De Nijs uit Warmenhuizen te gunnen. De zorgverleners willen dat projectontwikkelaar Scholtens uit Andijk de klus krijgt, met wie zij hiervoor een plan hebben gemaakt.

Wethouder Herman Bode gelooft niet dat de zorgverleners zullen vertrekken om elders in oostelijk West-Friesland een sociaal medisch centrum op te zetten. Volgens hem zijn het WFG en de GGZ bereid om straks ook met De Nijs te gaan praten. Hugo Keuzenkamp laat namens het WFG weten dat Bode hierop niet hoeft te rekenen.

Het complete verhaal en een commentaar staan in Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant van 24 mei

Bron: NHD

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier