h

SLECHT NIEUWS

18 mei 2007

SLECHT NIEUWS

Omring en WFG: 'Poli gaat weg uit Enkhuizen'

Het sociaal medisch centrum zoals de gemeente Enkhuizen dat in het vroegere Snouck van Loosenziekenhuis wil, komt er niet. De Omring, het Westfriesgasthuis en de GGZ zijn nu bezig om in de buurgemeenten zelf een nieuw centrum te maken. Waarmee de huidige poli ook uit Enkhuizen zal verdwijnen.

De aankondiging is een reactie op de stap van de gemeente Enkhuizen om de plannen voor een nieuw gezondheidscentrum aan de Vijzelstraat aan de firma De Nijs te gunnen. Deze biedt 3,4 miljoen euro, WFG en Omring 2 miljoen. Volgens het voorstel van het college aan de gemeenteraad zijn er wel afspraken te maken over voortzetting van het huidige zorgaanbod. ,,Het risico dat WFG en de Omring uit Enkhuizen zullen vertrekken, wordt door ons als beperkt ingeschat'', aldus het voorstel.

Dat blijkt een verkeerde inschatting, blijkt nu uit de verklaring die vier deelnemers aan het project hebben gegeven. De groep bestaat uit projectontwikkelaar Scholtens, het ziekenhuis, zorggroep de Omring en de GGZ West-Friesland. Samen met Woondiensten Enkhuizen hebben zij bij de gemeente een plan neergelegd voor een volwaardig sociaal medisch centrum. Dat voorziet niet alleen in specialistische medische hulp, maar ook een gerontologisch expertisecentrum, groepswoningen voor mensen met dementie, huur- en koopwoningen en een wijksteunpunt.

Bron:NHD

Het complete verhaal en een artikel met reacties uit Enkhuizen staan Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant van zaterdag 19 mei

nb: tijdens de afgelopen fractievergadering hebben wij over het voorgelgde plan van het College kort en krachtig gesproken.
Wij wilden voordat de raad een beslissing zou nemen garanties voor de zorg anders zou de SP niet akkoord gaan.
Pas als deze garanties aan de raad konden worden overlegd ( met contracten) zou de raad een beslissing moeten nemen, en niet eerder..
Het risico dat Enkhuizen zonder adequate zorg zou komen te zitten vonden wij in tegenstelling tot het College wel degelijk heel groot aanwezig. En dan nu dit bericht, wat wij gevreesd hadden komt dus uit.
Er is nu nog maar 1 weg mogelijk en dat is dat de allereerst de commissie al op de rem trapt.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier