h

Proef vereenvoudiging indicatiestelling thuiszorg

31 mei 2007

Proef vereenvoudiging indicatiestelling thuiszorg

Huisartsen en verpleegkundigen kunnen straks gaan vaststellen welke zorg een patiënt nodig heeft. Die patiënten hoeven voor een aanvraag voor bijvoorbeeld thuiszorg dan niet meer langs het CIZ. Nu zijn er veel klachten over de rompslomp rond deze organisatie.

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) wil met proeven in een aantal gemeenten erachter komen in welke gevallen dit mogelijk is. Het is een van de maatregelen die ze dinsdag aankondigde om de toekenning van zorg eenvoudiger te maken.

Heupoperatie
De staatssecretaris wil ook dat voor verpleging en verzorging na bijvoorbeeld een heupoperatie geen aparte aanvraag meer nodig is omdat in zo'n geval wel bekend is welke zorg gewenst is. Als een patiënt over een langere periode dezelfde zorg nodig heeft, dan kan de nieuwe toekenning eenvoudiger.

Termijn
Ook moet een indicatie voor tien jaar kunnen gaan gelden. Nu staat daarvoor nog een termijn van hoogstens vijf jaar. Ook zouden patiënten al thuis een concept voor een indicatie kunnen opstellen.

Bron: Gemeente.nu

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier