h

MEE ingeschakeld bij schuldhulp verstandelijk gehandicapten

14 mei 2007

MEE ingeschakeld bij schuldhulp verstandelijk gehandicapten

Het ministerie van SZW heeft aan welzijnsorganisatie MEE gevraagd of zij actief betrokken willen worden bij de voorlichtingscampagne tegen schulden 'Blijf positief'. Aanleiding hiervoor zijn kamervragen na een uitzending van Een Vandaag.

In de uitzending van Een Vandaag werd bericht over verstandelijk gehandicapten die in financiële problemen kwamen doordat zij ingingen op aanbiedingen van geldverstrekkers en postorderbedrijven. Die bedrijven bleven vaak verstandelijk gehandicapten bestoken met reclame, ondanks verzoeken van bewindvoerders om da niet meer te doen.

Kamervragen
Naar aanleiding van vragen van PvdA'er Spekman zoekt staatsecretaris Aboutaleb nu steun bij MEE. Die organisatie kan bijdragen aan een goede aansluting van de voorlichtingscampagne op de behoeften van verstandelijke gehandicapten.

Omvang
De staatssecretaris heeft geen gegevens over het aantal mensen om wie het gaat. Dat maakt het lastig om in te spelen op knelpunten, aldus Aboutaleb. Hij wil met andere partijen bekijken hoe dit soort gegevens wel beschikbaar komt. In de uitzending van Een Vandaag schatte MEE dat zo'n 20.000 mensen met een verstandelijke beperking schulden hebben, maar zij kon niet aangeven wat de precieze oorzaak daarvan was.

Bron:Gemeente.nu

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier