h

In herinnering het standpunt van de SP over de poli in april 2006...

24 mei 2007

In herinnering het standpunt van de SP over de poli in april 2006...

Snouck van loosen
De wethouder vroeg zich af of de SP wel aanwezig was geweest bij het vaststellen van de bestuuropdracht ontwikkeling SMC. De wethouder is misschien kort van geheugen, maar daar hebben wij geen last van.
Onderstaand zijn een aantal bijdragen van 4 april 2006 terug te vinden waarover geen onduidelijkheid kan bestaan.

"De heer Bokhove (SP) roept in herinnering dat naar aanleiding van een in de commissie gestelde vraag de wethouder heeft gezegd dat met het woord 'marktpartij' vanzelfsprekend ook 'zorgmarktpartijen' worden bedoeld. De fractie van de Socialistische Partij acht het, mede gelet op de geformuleerde doelstellingen, verstandig dat in de bestuursopdracht tot uitdrukking te brengen door overal het woord 'marktpartij' te vervangen door 'zorgmarktpartij'.In het tweede deel van het SP-amendement wordt bepleit eerst de inhoud en daarna de vorm op te nemen.
Dat kan worden geconcretiseerd door aan de uitgangspunten toe te voegen:
'Voordat formeel wordt overgegaan tot het aanzoeken van een projectontwikkelaar stelt de gemeente samen met de zorgmarktpartijen vast aan welke inhoudelijke eisen een aangeboden ontwikkelingsvisie minimaal moet voldoen. Op basis hiervan zal een projectontwikkelaar worden aangezocht die de gewenste visie kan en wil realiseren.'
Bij 'zorgmarktpartijen' kan onder andere aan het Westfries Gasthuis worden gedacht. In de ontwikkelingsvisie gaat het niet zozeer om het gebouw en de appartementen, maar in eerste instantie om de aangeboden zorg. "

Wethouder Bode:

"Marktpartij/zorgmarktpartij. De heer Fijma heeft terecht gezegd dat het eerste deel van het SP-amendement een woordspelletje is. Al eerder is gezegd dat op de eerste plaats aan plannen van zorgaanbieders wordt gedacht. Het mag duidelijk zijn dat die partijen zullen samenwerken met organisaties die stenen kunnen stapelen en parkeerplaatsen kunnen aanleggen."

SP:

"De betiteling 'woordspelletje' is dan ook onterecht, zeker als wordt gekeken naar de lijst van organisaties waarmee in een eerder stadium overleg is gepleegd. Zijn van die kant toen geen toezeggingen gedaan?
Vandaar de SP-stelling dat eerst de inhoud en pas daarna de vorm aan de orde dient te zijn. Het zou onverstandig zijn eerst de stenen op elkaar te stapelen en daarna te moeten ontdekken dat geen enkele zorginstelling daarin brood ziet."

NB: De SP-fractie was toen heel duidelijk en deze lijn zullen wij doorzetten.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier