h

Open brief aan dhr. Langbroek

6 april 2007

Open brief aan dhr. Langbroek

Geachte heer Langbroek,

Op uw weblog weet u op geheel eigen wijze verslag te doen van uw standpunten. Dat is een groot goed en gaat u daar vooral mee door. Wij hechten er echter wel waarde aan dat geen feitelijke onjuistheden worden gemeld, en dat u niet de kiezers van de SP schoffeert.

Enkele zaken lichten wij er uit:

Eerst het gebeuren rond de brieven van de WMO. U zult ongetwijfeld het verschil weten tussen het ontvangen en versturen van brieven. U gaat geheel voorbij aan het feit dat drie instanties zwart-op-wit verklaard hebben dat ze de brief niet hebben ontvangen. Door te suggereren dat wij liegen, suggereert u dat die instanties liegen. Verstuurd ja, ontvangen nee, wat er gebeurd is met die brieven weten we niet, maar het is een gotspe om te verlangen dat de SP excuses aanbiedt. Dit hebben we dan ook niet gedaan.
Hier geldt dat het opvalt dat het weer eens aan een ander ligt.

Hoewel provinciaal en lokaal bestuur twee verschillende zaken zijn, hechten we er waarde aan om te zeggen dat er wel degelijk aanleiding was om kritisch te zijn over dhr. Baas. Het VROM rapport had ook kritische noten te kraken. Dit is uitgesproken en besprokenen en daarmee was de kous af. Wederom de suggestie wekken dat we niet ter goeder trouw handelden is niet netjes.
Het ligt weer aan een ander.

Tenslotte de nogal vage alinea over een op handen zijnde "aanval". Zoals u weet proberen we al vele weken antwoord te krijgen op een vraag. Dit antwoord krijgen we niet, sterker nog het antwoord was dat het college geen heil zag in beantwoording. Na eigen onderzoek bij de provincie blijkt dat enkele zaken wellicht anders liggen dan ons is voorgespiegeld. Het is onze controlerende taak om hier opheldering over te krijgen. Bij deze kwestie hebben we hier heel diplomatiek achter de schermen -ook in overleg met de betrokken wethouder- overlegd. Heden hebben we nog steeds geen antwoord. Het is jammer dat u blijkbaar geen antwoorden wenst.
Het ligt weer eens aan de Provincie en de SP.

Het zou mooi zijn als u inhoudelijk kunt antwoorden op de voorliggende vragen en uw controlerende taak ter hand durft te nemen. Het is ons een raadsel waarom zo verkrampt gereageerd wordt op deze edele taak.

Hoogachtend,

Fractie SP

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier