h

"ONACCEPTABEL" ???

26 januari 2007

"ONACCEPTABEL" ???

De strekking van de brief aan het College, die de fractie SP mbt de WMO-folder heeft verstuurd, (zie brief op deze site) stond vandaag in het Noord Hollands Dagblad. De verantwoordelijk wethouder heeft een reactie gegeven op ons schrijven.....

De wethouder verklaart een beetje moe te worden van de voortdurende kritiek van de SP op het WMO-beleid van de gemeente, en dat onze opstelling de laatste tijd volgens hem "onacceptabel" is.
Uit deze reactie kan worden opgemaakt dat de wethouder totaal niets begrijpt van de rol die de Raad/fracties hebben binnen het gemeentelijke bestuur.

Op het moment dat de wethouder in het openbaar heeft verklaard dat de WMO-folder
huis aan huis zou worden verspreid, is het onze taak om erop te letten, dat dit ook gebeurd.
Als blijkt dat er geen uitvoering wordt gegeven aan de gedane toezegging, is het wat ons betreft allerminst "onacceptabel" om daar middels een brief opheldering om te vragen.
Het is eerder omgekeerd, wij vinden het onacceptabel dat de wethouder een raadsfractie verwijt " kritisch"
te zijn, me dunkt dat het juist één van de taken van een (oppositie) partij is om een inhoudelijk en goed onderbouwde kritische opstelling ten toon te spreiden.

Daarnaast is het zeer onverstandig van de betreffende wethouder om deze uitspraak te doen over het feit
dat de SP voortdurend kritiek zou hebben op het gemeentelijk uitgevoerde WMO-beleid.
Natuurlijk is er hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen, dat zullen wij niet bestrijden. De mensen die bijvoorbeeld het Zorgloket bemannen, doen dit proffesioneel en voortvarend. Maar dat betekend in onze ogen niet, dat wij tijdens behandeling van de WMO, die zeer omvangrijk is, alles voor zoete koek zouden moeten slikken, en de wethouder over onduidelijkheden en verantwoordelijkheden niet aan zouden kunnen spreken . De wethouder zou er goed aan doen om een onderscheid te maken in discussiepunten, (kritische) vragen, aangedragen verbeterpunten/suggesties en ongezouten kritiek.

Waar wij " een beetje moe" van worden is de - ga maar rustig slapen, alles is goed geregeld- opstelling.
De SP heeft buiten de "folderkwestie" nog een paar issues die de WMO betreffen, die verbetering en verduidelijking behoeven, en dat betekent dat wij ook die zaken zullen aankaarten, of de wethouder dat nu onacceptabel vindt of niet, daar houden wij ons niet mee bezig. Als wij van mening zijn dat we in "aktie" moeten komen, zullen we dat niet nalaten.
Lang leve de democratie!!!!

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier