h

Kenniscentrumgesprekken

30 januari 2007

Kenniscentrumgesprekken

Jan Baas voert gesprekken met de zaadteeltbedrijven.

Burgemeester Jan Baas van Enkhuizen voert gesprekken met zaadteeltbedrijven en toeleveranciers voor de komst van een kenniscentrum voor deze branche in de Kop van Noord-Holland. Doel hiervan is ervoor te zorgen dat deze bedrijven behouden blijven voor de regio.

Baas praat niet alleen met de grote zaadbedrijven in Enkhuizen, maar ook met bedrijven als Bejo Zaden in Warmenhuizen. De gesprekken moeten duidelijk maken wat er leeft onder de bedrijven en waaraan zij behoefte hebben. Dat gaat onder meer om opleidingsmogelijkheden voor de zaadteeltbranche in deze regio.

,,Op lbo-niveau gaat dit goed op het Clusius College. Op universitair niveau gebeurt dit in Wageningen. Maar op mbo- en hbo-niveau bestaat nog een groot gat'', stelt Baas vast. De gesprekken moeten uitwijzen of de bedrijven deze opleidingen op hun vakgebied in de Kop van Noord-Holland willen.

Het Ontwikkelbedrijf Noord-Holland waarin gemeenten en provincie hun krachten bundelen, krijgt komend voorjaar de notitie die voortvloeit uit de gesprekken.

NB;Dit is een goede ontwikkeling als er daadwerkelijk resultaat uit voortvloeit, werkgelegenheid en opleiding is van groot belang voor deze stad en regio.

Bron: NHD
Gepost door:S.Quasten

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier