h

GGD-fusie Noord-Holland Noord uitgesteld

13 december 2006

GGD-fusie Noord-Holland Noord uitgesteld

De fusie van de GGD's in Noord-Holland Noord loopt een vertraging op van 3 maanden of meer. De gemeenteraad van Hoorn nam een motie aan waarin uitstel van de fusie tot april volgend jaar wordt bepleit.

Er is in West-Friesland onvoldoende meerderheid te vinden om de GGD in deze regio per 1 januari mee te laten doen aan de fusie met de GGD's in de regio's Noord-Kennemerland en Kop van Noord-Holland.

Uitstel fusie
De gemeenteraad van Hoorn riep B en W unaniem op om in overleg met de andere gemeenten in West-Friesland te pleiten voor een uitstel van de fusie tot april 2007. Wethouder R. Witteveen (PvdA) kon niet anders doen dan te beloven 'hiermee aan de slag te gaan'.

Onvoldoende vertrouwen
Hoewel de afgelopen week door de GGD een poging is gedaan vragen vanuit de Hoornse raad te beantwoorden, werd gisteravond nog eens duidelijk dat de politiek nog onvoldoende vertrouwen heeft in de nieuwe organisatie die per 1 januari had moeten ontstaan.

Geen ondernemingsplan
Zo wordt het als een misser gezien dat er voor zo'n grote en belangrijke organisatie geen ondernemingsplan is.Daarnaast is de financieele onderbouwing aan de inkomstenkant zeer onduidelijk. Pas als dat er ligt kan er weer worden gepraat, was de boodschap.

Geen argumenten
In de motie van de raad staat dat er 'geen overtuigende argumenten zijn waaruit de dwingende noodzaak blijkt dat de fusie niet met enige maanden uitgesteld kan worden'. Volgens burgemeester Van Veldhuizen is niet te zeggen of het ook daadwerkelijk lukt om voor april met een afdoende oplossing te komen.

Bron: Noordhollands Dagblad

NB: De Raad van Enkhuizen heeft de afgelopen vergadering aangegeven de conclusie van de Gemeente Hoorn en alle achtergrondinformatie af te willen wachten, alvoor er een besluit genomen kan worden.
Het lijkt ons in ieder geval verstandig om de lijn die Hoorn heeft aangegeven heeft te volgen. Eerst het huiswerk in orde maken, en dan pas een besluit nemen over de fusie.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier