h

Enkhuizen verliest zaak coffeeshop

15 december 2006

Enkhuizen verliest zaak coffeeshop

Hoe je er ook over het wel of niet gedogen over coffeeshops denkt, de gemeente Enkhuizen is met uitgeven van de gedoogvergunning en de selectieprocedure behoorlijk in de fout gegaan.

Voor de komst van coffeeshop De Poort op het Verlaat in Enkhuizen zijn fouten gemaakt door de gemeente Enkhuizen. Dat stelt bestuursrechter Van der Haak. Hij eist dat de gemeente hiervoor een nieuwe gedoogbeschikking afgeeft die wel klopt en het beleid hiervoor aanpast.

Eerder dit jaar kreeg de gemeente elf aanvragen binnen om een gedoogde coffeeshop te mogen beginnen. Voor de uiteindelijk gelukkigen J. Scheijde en R. van Gils week de selectiecommissie van de gemeente af van de vooraf afgesproken voorwaarden voor een coffeeshop. Want de coffeeshop kwam toch in het horecaconcentratiegebied. Bovendien waren de uitbaters nog niet gerechtigd het pand te gebruiken toen zij hun aanvraag indienden.

De rechter heeft de afgegeven gedoogverklaring voor De Poort geschorst. Burgemeester J. Baas van Enkhuizen zegt dat de gemeente een nieuwe, wel kloppende gedoogverklaring gaat afgeven en het beleid ook zal aanpassen. De Poort tot die tijd sluiten hoeft volgens Baas niet.

De rechtszaak was aangespannen door A. Duijn, een van de aanvragers voor een coffeeshop. Duijn bestierde jarenlang een coffeeshop in een woonhuis in de Westerstraat. De gemeente liet zijn zaak begin maart van dit jaar dichtspijkeren. Volgens zijn advocaat A. Nijboer moet De Poort nu wel degelijk worden gesloten.

Bron NHD
Gepost door:S.Quasten

NB: Onze fractie heeft vaak genoeg duidelijk gemaakt, dat de weg de gemeente heeft bewandeld in deze hele affaire, geen schoonheidsprijs verdiende. Immers, de richtlijnen en voorwaarden waren duidelijk door de Raad aangegeven en door de Burgemeester overboord gegooid, omdat zo verklaarde hij,"geen andere optie had".
Dat had niet mogen betekenen dat dit alles niet teruggekoppeld werd naar de Raad. Er had veel gedoe voorkomen kunnen worden en de bestuursrechter heeft een behoorlijke tik uitgedeeld. (Detail: dit is dezelfde rechter die in de zaak Breedband de gemeente ook heeft teruggefloten). Op deze site kunt u informatie terugvinden (onder opinie) welk standpunt de SP in deze kwestie had ingenomen.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier