h

Zelf kiezen voor thuiszorgmedewerker

7 november 2006

Zelf kiezen voor thuiszorgmedewerker

Niet de gemeente of de thuiszorgorganisatie, maar de klant moet bepalen wie over de vloer komt om huishoudelijk werk te verrichten. Dit plan van de thuiszorgorganisatie Sensire wordt dinsdagavond voorgelegd aan de zorgwoordvoerders uit de Tweede Kamer.

Theo Meuwese, voorzitter van de raad van bestuur van thuiszorgorganisatie Sensire wil dat dit in de nieuwe welzijnswet Wmo wordt opgenomen. Dit moet een herhaling voorkomen van de huidige dreigende ontslaggolven in de thuiszorg.

Volgens de vakbonden zouden thuiszorgorganisaties die de opdracht krijgen, verplicht moeten worden het overtollige personeel over te nemen. Dit onder het motto: mens volgt werk. Maar volgens Sensire moet de medewerker de klant volgen.

Luisteren naar de klant
De klant moet aangeven of hij of zij de vertrouwde thuiszorger wil houden of niet. De winnende thuiszorgorganisatie zou deze werknemer moeten overnemen. Zo blijven klanten tevreden en worden relatief weinig mensen ontslagen. Volgens Sensire leidt dit niet tot hogere uitgaven.

Onderhandelingen
Op dit moment onderhandelen gemeenten voor het eerst met thuiszorgorganisaties over huishoudelijke hulp voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Op diverse plaatsen in het land heeft dat al geleid tot dreigende ontslagen bij thuiszorgorganisaties die de opdracht niet krijgen.

Bron:Gemeente.nu
Gepost door:S.Quasten

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier