h

BUITENDIENST WACHT ONZEKERE TIJD

3 november 2006

BUITENDIENST WACHT ONZEKERE TIJD

De medewerkers van de gemeentelijke buitendienst in Enkhuizen gaan een onzekere tijd tegemoet. Twintig van de vijfendertig formatieplaatsen staan op de tocht.

De gemeente wil de buitendienst definitief afstoten. ,,Dit is heel erg voor de collega's'', zegt Ronald Oud van de ondernemingsraad.

De reorganisatie vloeit voort uit de vier jaar durende bezuinigingsoperatie 'Enkhuizen in de greep' die de gemeente in 2004 gestart is. Met het afstoten van de buitendienst bespaart Enkhuizen incidenteel een bedrag van ruim een miljoen euro en jaarlijks ook nog eens 3,5 ton.

De gemeente wil vanaf volgend jaar twintig van de in totaal vijfendertig formatieplaatsen bij de afdeling Beheer laten verdwijnen, in principe zonder gedwongen ontslagen. ,,Het is natuurlijk niet onze bedoeling om zomaar twintig mensen op straat te zetten'', aldus een woordvoerder.

De ondernemingsraad is slecht te spreken over het reorganisatieplan. ,,Het is de vraag of dit plan wel een goede oplossing is. Als ondernemingsraad moeten wij daar een advies over uitbrengen. Voor het zover is, wil ik geen stemming maken. Maar het uitgangspunt van de OR is natuurlijk behoud van werkgelegenheid'' , aldus Oud.

Bron:NHD

NOOT: Er staat dat de gemeente dit wil, vooralsnog is dit de wens van het College, wat ons betreft zal er nog heel wat water door de zee moeten stromen voordat dit een feit zou kunnen worden.

Ten eerste heeft bij taakafstoting de Raad een stem, daarnaast moet de OR nog een advies uitbrengen, en het zou toch wel handig wezen om als Raad alle cijfers even op een rij te hebben, daarnaast moeten we niet vergeten dat we niet alleen naar de pegels moeten kijken, maar ook naar de mensen, het (gewenste kwaliteitsniveau, nu en in de toekomst, entcetera."In principe zonder gedwongen onslagen", dat is wel heel vrijblijvend en draagt alleen maar bij aan de onrust onder de medewerkers.
Er wordt een bezuiniging van INCIDENTEEL 1 miljoen genoemd, maar het werk zal toch ook gedaan moeten worden, hoe ziet die som eruit, en wie heeft dit onderzoek gedaan?
De SP gaat er dus vooralsnog vanuit dat er nog heel veel vragen te beantwoorden zijn en er dus geen besluit ligt maar een voornemen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd........

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier