h

ONDERHOUD

19 oktober 2006

ONDERHOUD

HET MELDPUNT VOOR OP/ AANMERKINGEN EN TIPS OVER HET ONDERHOUD VAN DE OPENBARE RUIMTE HEEFT AL VELE REACTIES OPGELEVERD.

Sinds de bekendmaking van het meldpunt, komen er dagelijks meldingen binnen die allemaal een ding gemeen hebben: Men is trots op Enkhuizen, maar ontevreden over de dalende kwaliteit van het onderhoud.

Ook al reageerde de PvdA-fractie behoorlijk zuur op ons initiatief ( en dan hebben we het alleen nog maar over de oproep) en meende de verantwoordelijk wethouder Jan Franx dat de SP goedkoop wil "scoren", vinden wij dat dit een goed middel is om de mensen te betrekken bij hun stad en het beleid, in een duur woord: burgerparticipatie.

In 2003 hebben er veelal kleine en gedeeltelijke inspecties plaatsgevonden , daaruit bleek dat er op vrijwel geen enkel onderdeel een voldoende werd gescoord. Inmiddels 3 jaar en een bezuinigingsronde verder, en het wordt er niet beter op, zelfs de Provincie heeft bedenkingen over het kwalitietsniveau.

De komende tijd zullen de commissie en Raad zich gaan buigen over de prioriteiten, tijdsbestek, welke kwaliteit willen we, hoe gaan we dat doen, hoeveel geld hebben we er voor over en waar moet dat vandaan komen?
Wat ons betreft moet deze discussie op zeer korte termijn gaan plaatsvinden, zodat er in januari 2007 spijkers met koppen kunnen worden geslagen.

U kunt uiteraard nog steeds uw op en aanmerkingen bij ons kwijt en tips zijn natuurlijk ook welkom!

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier