h

FRACTIE - vragen Gemeentelijk Riool Plan

12 september 2006

FRACTIE - vragen Gemeentelijk Riool Plan

Riool
Ter voorbereiding van de commissievergadering Grondgebied van 19 september 2006 a.s. heeft de fractie de volgende vragen naar de griffier gestuurd: (klik op lees verder).
Klik versie 1.0 versie 1.1om een excel werkblad te downloaden waarmee het GRP kan worden doorgerkend met variabele rente, afschrijvingstermijn en rioolrechtstijging.

1. Projectmatig onderzoek wordt in tabel 5-6 (blz. 75) zowel bij Subtotaal exploitatie meegerekend als in de kapitaallasten van investeringen (tabel 5-5, blz. 74). Dat is toch dubbelop?
2. Welke wijze van annuiteitsberekening is bij de nieuwe kapitaallasten gehanteerd?
3. Waarom wordt in het Oude Gouw voorstel een rentepercentage van 4,6 gebruikt en op blz. 74 een ander, hoger percentage?
4. Uit diverse bronnen blijkt dat de levensduur van een rioolbuis varieert van 40 tot 100 jaar. In "Binnenlands bestuur" wordt gesproken over gemiddeld 60 jaar. Is een afschrijving van 25 jaar gezien de levensduur van het riool niet erg kort?
5. Indien het antwoord op 4 ja is: dient de financiële verordening hier dan op te worden aangepast?
6. Is bij vervanging van het riool ook gekeken naar het gebruik van keramische rioolbuizen? (duurder, maar gaan langer mee)
7. Waar is de jaarlijkse 2% toename aansluitingen op gebaseerd?
8. Ook bij het beheer van riool kan samenwerking voordeel opleveren. Is hier naar gekeken?

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier