h

Cijfers tonen noodzaak Kledingbank aan

2 augustus 2006

Cijfers tonen noodzaak Kledingbank aan

De Kledingbank Limburg heeft in de eerste helft van dit jaar 656 mensen van kleding en schoeisel voorzien. De Kledingbank Limburg concludeert daaruit dat ze ‘géén overbodige luxe in de strijd tegen de armoede’ is in de provincie.

Tot nu toe komen de meeste cliënten uit de gemeenten Roermond, Weert, Echt, Maasbracht en Sittard-Geleen. De cijfers zeggen volgens de Kledingbank niet direct iets over de armoede in deze Limburgse gemeenten. Wel geeft het aan dat de hulpverleners hun cliënten de mogelijkheid geven gebruik te maken van de Kledingbank Limburg .
Mobiel
Inmiddels is ook een mobiele Kledingbank opgericht. Die wordt op verzoek ingezet in gemeenten in heel Limburg. Het is voor de Kledingbank een bewijs dat de hulpverlening in samenwerking met hulpverleners en met steun van particulieren, bedrijven en overheid ‘voorlopig nog een onmisbaar gegeven is in de humanitaire hulpverlening in Limburg’.
NB: Ik blijf het opheffen van de Kledingbeurs in Enkhuizen (LAT) nog steeds een gemis vinden, zeker in deze tijden, de kledingbeurs werd hier altijd heel goed bezocht, en men kwam ook gewoon even voor het praatje en bakkie koffie langs.
Voedselbanken, kledingbanken, wat is het volgende? Dit toont het a-sociale beleid van de jaren aan, als mensen die het niet meer redden, afhankelijk worden van particuliere initiatieven omdat de overheid de andere kant opkijkt

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier