h

Westfriesland

Welkom bij de SP-afdeling Westfriesland. Deze afdeling omvat de gemeenten Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Stede Broec, Koggenland en Drechterland.

Op deze site vind je informatie over onze afdelingsorganisatie – daarbij houden we je op de hoogte van ontwikkelingen in het bestuur, in onze ROOD-jongerengroep, bij onze SP-Hulpdienst en in onze kerngroepen. Ook is er een link naar ons SP-Meldpunt.

Lees verder
24 juni 2022

Eerst bouwen dan slopen. SP roept op Stop sloop woningen Bloemenbuurt

Foto: Margreet Keesman

De SP heeft met 5 andere partijen deze motie ingediend om de sloop van de woningen in de Bloemenbuurt te stoppen, totdat er voldoende woningen zijn waar naar doorgestroomd kan worden. 

Lees verder
29 mei 2022

Wim Hoogervorst SP-wethouder in Enkhuizen

Foto: Willem Croese

Enkhuizen heeft eindelijk weer een coalitie. De SP maakt hier deel van uit, samen met lokale partijen Enkhuizen Vooruit!, Nieuw Enkhuizen en het CDA. Wim Hoogervorst wordt de nieuwe SP-wethouder.

Lees verder
29 mei 2022

Onze commissieleden Cindy o'Bryan en Caitlin van der Kuilen. Doe je ook mee?

Foto: Margreet Keesman

Cindy o'Bryan en Caitlin van der Kuilen zijn voor de nieuwe raadsperiode geïnstalleerd als commissieleden voor de fractie van de SP. Van harte gefeliciteerd Cindy en Caitlin en veel succes met jullie werk. 

Lees verder
26 mei 2022

SP sluit coalitieakkoord met Enkhuizen Vooruit!, CDA en Nieuw Enkhuizen

Foto: Margreet Keesman

De SP maakt de komende jaren onderdeel uit van de coalitie in Enkhuizen. Enkhuizen Vooruit! heeft als grootste partij de coalitieonderhandeling gevoerd, die uiteindelijk tot deze coalitie hebben geleid. 

Lees verder
19 mei 2022

Jaar uitstel voor afbouw Woonlastenfonds

Foto: Margreet Keesman

De SP-fractie heeft afgelopen dinsdag in de raadsvergadering van Enkhuizen een voorstel ingediend om de afbouw van het Woonlastenfonds in elk geval een jaar uit te stellen. Het voorstel werd aangenomen door een raadsmeerderheid - D66 en HEA stemden tegen (“want het besluit is nu eenmaal genomen”).

Lees verder
1 mei 2022

1 mei 2022: Dag van de Arbeid

Foto: SP

Vandaag is het 1 mei. Vandaag vieren we de Internationale Dag van de Arbeid.

Lees verder