h

Prinsjesdagprotest 2023 – gezellig druk en noodzakelijk

20 september 2023

Prinsjesdagprotest 2023 – gezellig druk en noodzakelijk

Foto: Wim Hoogervorst

Op zondag 17 september jl. organiseerde onze SP in Den Haag het Prinsjesdagprotest 2023. Zo twee dagen vóór het aanbieden door het kabinet van de Miljoenennota ’24 aan de Tweede Kamer trokken ruim 1500 mensen door de binnenstad van Den Haag om te laten zien en horen dat het niet goed gaat in Nederland.

Nou weten we dat als SP al langer, maar zeker met de Kamerverkiezingen op komst – woensdag 22 november a.s. gaan we weer stemmen – is een grote demonstratie een mooi middel om weer even scherp te krijgen hoe ons land ervoor staat. Grote problemen in de zorg, grote woningnood, torenhoge boodschappenprijzen en steeds meer landgenoten die het dagelijks leven niet meer kunnen betalen. En dat, terwijl de grote bedrijven ruim 320 miljard (!) winst behaalden.

Deze enorme onrechtvaardige verdeling van de welvaart moet worden aangepakt. En dat kan, want de SP heeft prima alternatieven. Alternatieven die van ons land weer een land kunnen maken waar het voor iedereen prettig is om te wonen en te leven.

Vanuit de afdeling trokken 22 leden richting Den Haag – dat aantal viel een beetje tegen, eerlijk is eerlijk. Maar het enthousiasme was er niet minder om.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier