h

Wij waren erbij!

14 februari 2023

Wij waren erbij!

Foto: Margreet Keesman

Zaterdag 11 februari jl. vond in Amsterdam het SP-Volksprotest plaats. Samen met enkele duizenden anderen demonstreerden zo’n veertig SP-ers uit onze afdeling tegen de gevolgen van het beleid van het kabinet Rutte-IV, tegen de torenhoge prijzen in de winkels en tegen de alsmaar stijgende energieprijzen. Ook pleitten we wederom voor het nationaliseren van de energievoorziening.

De afdeling organiseerde een bus, die onze leden vanuit Enkhuizen, Stede Broec en Hoorn naar het Centraal Station in Amsterdam bracht. Wat een saamhorigheid voelden we, met zoveel rode jassen bij elkaar.

Na toespraken van Lilian Marijnissen - ondersteund door vertegenwoordigers van de milieubeweging, senioren en studenten – werd er ook nog gesproken over de aankomende nieuwe Pensioenwet en de problemen van veel huurders en woningbezitters. Hoogtepunt van de bijeenkomst was het symbolisch ‘uit de beurs’ trekken van een groot doek met de namen van de energieleveranciers die in ons land ‘in de markt’ zijn.

Tot slot liepen we in het voorzichtige voorjaarszonnetje nog een rondje door de Amsterdamse binnenstad.

Het moge duidelijk zijn – ons neo-liberale systeem zorgt voor enorme schade aan onze samenleving. Daar moeten we echt vanaf. En hoewel veel, heel veel mensen dagelijks de kwalijke gevolgen van dit kapitalistische systeem ervaren, is het nog lang niet voor iedereen duidelijk bij wie ze moeten zijn om de situatie écht te kunnen veranderen. We hebben nog een klus te klaren. U, wij, de SP!

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier